Начало / България / Последната книга на Паулу Коелю излиза на български

Последната книга на Паулу Коелю излиза на български

„Ръкописът, намерен в Акра” – последната книга на Паулу Коелю, ще бъде в българските книжарници от 12 октомври, съобщи издателят „Обсидиан“. Бестселърът излезе в Бразилия, родината на писателя, в края на юли тази година. Първото издание на „Ръкописът, намерен в Акра” беше отпечатан в тираж 100 000.

Според самия Коелю, творбата е отличителна – тя пренася читателя в средновековния Йерусалим в навечерието на превземането му от кръстоносците.Това не е исторически труд или фантастика , твърди писателят. Коелю. Историята се основава на ценностите, които не са измислица, а остават винаги актуални.

Паулу Коелю е роден в Рио де Жанейро през 1947 г. С появата на първата му книга – „Дневникът на един маг”, започва неговата необикновена литературна кариера, а с „Алхимикът” той се превръща в един от най-влиятелните съвременни писатели. Коелю е кавалер на Ордена на Почетния легион на Франция, член е на Бразилската литературна академия и носител на престижни международни награди. През 2007 г. той е обявен за пратеник на мира от ООН. Според сп. „Форбс” той е втори по влияние сред знаменитостите в Туитър.

Паулу Коелю е най-популярният чуждестранен автор в България днес.

Книги на Коелю тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …