Начало / България / Излиза „заключена“ книга на Симеон Радев

Излиза „заключена“ книга на Симеон Радев

 „Д-р Стоиловата външна политика и помирението с Русия“ – неизвестен досега труд на автора на „Строителите на съвременна България“ Симеон Радев се появява на книжния пазар повече от 50 години след написването му. Утре от 18 часа в Софийската градска художествена галерия ще бъде официалното представяне на книгата, съобщи segabg.com.

Тя е първата от поредицата 11 неиздадени произведения на именития автор, „заключени“ навремето по идеологически причини в архива на БАН. Произведението, което вижда бял свят благодарение на съвместен проект на агенция БГНЕС и издателство „Св. Климент Охридски“, разказва за водовъртежа на българската политическа действителност в края на ХIХ в., когато обстоятелствата налагат вземането на решения, изпълващи с драматизъм дните на водещите държавници.

Симеон Радев(1879-1967) е изтъкнат български писател, дипломат, историк и публицист. Автор е на знаменитите  „Строителите на съвременна България”. Роден е в Ресен, Македония, през 1879 г. Умира в София на 15 февруари 1967 г. Последните му думи са: „Дадох ли нещо на България?”.

Портрет на Симеон Радев. Худ. Бистра Винарова

Книги от Симеон Радев тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …