Фокусирани в старанието да подбираме внимателно храната си според нейното качество, произход или калоричност, често пропускаме други важни моменти от ежедневието си. Замисляме ли се сериозно какво всъщност попада в нашето тяло – не само през устата, но и през кожата ни? Задаваме ли си въпроси относно рисковете и опасностите, които някои химични вещества в любимите ни продукти за хигиена и разкрасяване могат да ни причинят? Красивото лице на козметичната индустрия крие много тайни, някои от които не са никак очарователни. Време е да поговорим за това, без паника и излишен драматизъм, но сериозно и отговорно. Защото има за какво да се притесняваме…
След успеха на първата си книга „Код „червено“: Моята истина за храната“, сега Юлияна Дончева споделя опита си с продуктите и методите за разкрасяване. В „Код „червено“: Ботокс в ума“ тя повдига завесата около шокиращите тайни на козметичната индустрия и насочва вниманието на читателя към непознатите съставки върху етикетите на любимите ни продукти. Изданието е ценен помощник за всеки, който иска да се предпази от вредните химични компоненти и да съхрани здравето и красотата си.