Начало / Свят / Хакери удариха и сайта на Борис Акунин

Хакери удариха и сайта на Борис Акунин

Популярният блог на руския писател Борис Акунин е бил разбит от хакнат, съобщава руската преса. Рано тази сутрин всички публикации в блога са били изтрити, като хакерите са проникнали и в личната поща на писателя в Gmail.

Единствената уличаваща следа била публикация, пълна с нецензурни обиди и препратки към „революционната дейност“ на писателя.

Достъпът до популярния блог на писателя ще бъде възстановен, обещават от администрацията на LiveJournal.

„Не се притеснявайте, ще върнем достъпа заедно с всички публикации и коментари към тях“, обеща в Twitter ръководителят на LiveJournal в Русия Иля Дронов.

На 10 октомври,припомнят руските медии, Борис Акунин направи обръщение към събралите се протестиращи срещу фалшификациите на изборите на площад „Болотни“. След митинга той продължава да пише в подкрепа на опозицията и е един от подалите молба за нова протестна акция на 24 декември.

В една от последните си публикации в блога  Акунин публикува линк към видео, описващо присъстващите на митинга на „Болотни“. Това е репортаж, който е трябвало да бъде излъчен от телевизия ТВЦ, но впоследствие е цензуриран и не получава ефирно време.

В началото на декември хакери проникнаха и в сайта на писателя Сергей Минаев.

Свързани заглавия
Хакери проникнаха в сайта на писателя Сергей Минаев

Книгите на Борис Акунин тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …