Начало / България / „Слугинята” на големия екран от февруари

„Слугинята” на големия екран от февруари

Филмът „Южнячки“ – разтърсваща история по световния бестселър „Слугинята”, ще се завърти по българските екрани от 3 февруари. Световна премиера на лентата беше през лятото на тази година. Романът на Катрин Стокет беше най-продаваната книга за 2010 г.

„Южнячки“ е продукция, замислена още с появата на „Слугинята“. Режисьор на филма е Тейт Тейлър – близък приятел на авторката Катрин Стокет, който е и сред първите прочели ръкописа. Така се заражда идеята за екранизация. Особеното внимание, с което Тейлър подхожда към екранизирането на романа и прякото участие на авторката Катрин Стокет в продукцията, превръща филма „Южнячки“ в един от най-сочените за предстоящите „Оскари” филм. Скоро след премиерата му в САЩ филмът заема първо място в боксофиса три поредни седмици.

Романът „Слугинята“  пренася читателя през шейсетте години на XX в. в южния щат Мисисипи, където три обикновени жени – Скийтър, Ейбълин и Мини, са напът да направят една необикновена крачка и да нарушат негласния кодекс на поведение.

Романът „Слугинята“ тук

Прочетете още

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

На върха в Корея – философия и бизнес

Книги с мисия предпочитат в източната страна Класацията, която ви предлагаме, е от най-голямата книгоразпространителска …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *