Начало / Свят / През 2012 г. ще излезе втора автобиографична книга на Пол Остър

През 2012 г. ще излезе втора автобиографична книга на Пол Остър

През септември 2012 г. издателство „Фабер” ще публикува втора книга с мемоарите на американския писател Пол Остър, информира thebookseller.com. Книгата ще се нарича „Зимен журнал”.

За разлика от първата част, която се явява и негова дебютна книга – „Изобретяването на самотата” ,в която писателят се концентрира върху своя баща, в „Зимен журнал” акцентът ще бъде върху неговата майка. Ще бъдат описани трудностите, през които тя преминава след развод, краткотрайната любовна връзка, продължила години след това и кошмара, който Остър преживява при нейната смърт.

Творбата ще включва и други негови спомени. Сред тях участието му в движението против войната във Виетнам, как е търсил проститутки в Париж, как почти е убил втората си съпруга и тяхното дете в катастрофа и взаимоотношенията му с първата му съпруга.

Пол Остър е американски писател, роден през 1947 г. Известен е с факта, че творчеството му е посветено на Ню Йорк, където и живее. В България са преведени книгите му „Нюйоркска трилогия”, „Нощта на оракула”, „Книга на илюзиите” и др.

Свързани заглавия
“Човек на тъмно”- произведено в Америка !
Сири Хуствет: Животът в Ню Йорк е най-добрият мемориал на загиналите
Тери Гилиъм се кани да филмира роман на Пол Остър
Книгите на Чарлс Буковски са най-крадените в американските книжарници

Книгите на Пол Остър тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …