Начало / Свят / Катрин Хол спечели „Зеленият карамфил”

Катрин Хол спечели „Зеленият карамфил”

Писателката Катрин Хол спечели наградата за хомосексуални автори „Зеленият карамфил”. Тя беше отличена за  „Доказателство за любов”, пише „Гардиън”. Действието в романа се развива през 1976 г. и разказва как млад математик се опитва да се приобщи към живота в малко градче до езерото Дистрикт в Англия.

„Става въпрос за такъв роман, който те поглъща и забравяш, че де факто това, което четеш, не се случва наистина. Атмосферата се чувства във всяко изречение. Книгата те хваща нежно за ръка и те води постепенно все по-навътре и неусетно те хваща толкова здраво, че не те пуска до последния момент. Прекрасно писане. Иска ти се да препоръчаш романа на всеки, който познаваш”, възхитен е председателят на журито Саймън Савидж, който е журналист и блогър.

Хол заявява, че е „повече от радостна” и че не е очаквала да получи наградата, като се има предвид конкуренцията. Тя добавя, че „Зеленият карамфил” представя по отличен начин писането на автори с нетрадиционни сексуални наклонности.

Към момента призът не носи финансови стимули. Това е второ издание на наградата. Миналата година се конкурираха само мъже – гейове, но от тази се допускат вече и жени, както и транссексуални.

Сред останалите номинирани бяха  Стела Дъфи и Пол Маргс, Патриша Дънкър с трилъра „Странният случай на композитора и неговия съдия”, също Боб Смит със „Запомнянето на нещата, които забравих” и др.

Свързани заглавия
Второ издание на конкурса за хомосексуални автори

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

picture4

Светлана Дичева: Ако бях политик, щях да слушам внимателно интервютата с творци

Радиожурналистът предлага сега сборник с разкази Познавате кадифения тембър на Светлана Дичева от програма „Хоризонт“ …