Начало / Свят / Катрин Хол спечели „Зеленият карамфил”

Катрин Хол спечели „Зеленият карамфил”

Писателката Катрин Хол спечели наградата за хомосексуални автори „Зеленият карамфил”. Тя беше отличена за  „Доказателство за любов”, пише „Гардиън”. Действието в романа се развива през 1976 г. и разказва как млад математик се опитва да се приобщи към живота в малко градче до езерото Дистрикт в Англия.

„Става въпрос за такъв роман, който те поглъща и забравяш, че де факто това, което четеш, не се случва наистина. Атмосферата се чувства във всяко изречение. Книгата те хваща нежно за ръка и те води постепенно все по-навътре и неусетно те хваща толкова здраво, че не те пуска до последния момент. Прекрасно писане. Иска ти се да препоръчаш романа на всеки, който познаваш”, възхитен е председателят на журито Саймън Савидж, който е журналист и блогър.

Хол заявява, че е „повече от радостна” и че не е очаквала да получи наградата, като се има предвид конкуренцията. Тя добавя, че „Зеленият карамфил” представя по отличен начин писането на автори с нетрадиционни сексуални наклонности.

Към момента призът не носи финансови стимули. Това е второ издание на наградата. Миналата година се конкурираха само мъже – гейове, но от тази се допускат вече и жени, както и транссексуални.

Сред останалите номинирани бяха  Стела Дъфи и Пол Маргс, Патриша Дънкър с трилъра „Странният случай на композитора и неговия съдия”, също Боб Смит със „Запомнянето на нещата, които забравих” и др.

Свързани заглавия
Второ издание на конкурса за хомосексуални автори

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …