Начало / Свят / Синът на Кърт Вонегът протестира срещу последната биография на писателя

Синът на Кърт Вонегът протестира срещу последната биография на писателя

Синът на Кърт Вонегът, Марк, заяви, че не е съгласен с твърденията в последната биографична книга за неговия баща, съобщава „Гардиън”. В „И така нататък”, Чарлс Шийлдс описва автора на „Кланница 5” като самотен, заядлив и изплашен човек през последните 15 години от неговия живот. Главата в творбата, описваща този период, се нарича „Чакане на смъртта”.

„Искам да уверя всички, че Кърт не умря като един заядливец, който си е мислел, че се провалил”, каза Марк Вонегът. Той добави, че биографът е пренебрегнал доказателства, описвайки автора. Синът на писателя признава, че той не е бил перфектен човек или баща, но съветва читателите да „усвоят критично мислене”, преди да вярват на всяка дума от въпросната книга.

Самият Шийлдс казва, че Марк Вонегът е прекарал прекалено малко време със своя баща, особено през последните години от неговия живот. Авторът се защитава, като твърди, че е използвал „тонове доказателства и факти”, чрез които да покаже, че Кърт Вонегът не е могъл да преживее трудностите в своя живот и особено времето, прекарано като военнопленник по време на бомбардировките над Дрезден.

Кърт Вонегът е писател, роден 1922 г. в САЩ. Известни негови творби са „Кланица 5”, „Закуска за шампиони”, „Галапагос” и др. Интересен факт е, че негово хоби е било изобразителното изкуство. Работил е като журналист и полицейски репортер. Умира през 2007 г.

Свързани заглавия
Биография разкрива тъмната страна на Кърт Вонегът

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …