Начало / Свят / Излиза графичен роман за влиянието на Дзен Будизма върху живота на Стив Джобс

Излиза графичен роман за влиянието на Дзен Будизма върху живота на Стив Джобс

Поредната книга за създателя на „Епъл” Стив Джобс предстои да се появи на книжния пазар. Този път издателството „John Wiley and Sons” в екип с „Форбс Медия” ще публикува графичен роман за влиянието на Дзен Будизма върху живота на Джобс, наречен „The Zen of Steve Jobs”.  Автор е Кейлъб Мелби, който преди е работил във „Форбс”. Макар да е комикс, творбата ще бъде с документален характер. Книгата от 80 страници ще се появи в книжарниците от януари, както в книжен, така и в електронен вариант.

Действието се развива в средата на 80-те години, когато Стив Джобс е принуден да напусне „Епъл”. Тогава той започва работа в друга компютърна компания – „NeXT”. По фиктивен начин е представена връзката между Джобс и японски проповедник на Дзен. Проповедникът има изключително влияние върху Джобс и неговият възглед за технологиите и културата.

„Книгата е красива интерпретация за един аспект от живота на Стив Джобс, на който не е обръщано такова внимание, както на други. Той е имал изключително знаково приятелство с японския проповедник, което оставя дълбока следа върху неговия живот и кариера. Несъмнено Дзен Будизма е повлиял продуктите на „Епъл”. Макар книгата да е фиктивна реалност, тя е резултат и на много проучвания”, коментира Лаура Уолш, която е главен редактор на издателство „John Wiley and Sons”.

Свързани заглавия
И Стив Джобс стана герой на комикс
Стив Джобс се отрекъл от християнството на 13 години
Биографията на Стив Джобс и романи на Рик Риърдън и Джон Гришам в топ 10 на най-продаваните книги през октомври в САЩ
Преводът на „Стив Джобс“ счупи рекорда в „Хеликон“ още преди да е излязъл
Сестрата на Стив Джобс се оказа писателка

Откъс от „Стив Джобс: Единствената официална биография на основателя на Apple“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …