Начало / Свят / Стив Джобс се отрекъл от християнството на 13 години

Стив Джобс се отрекъл от християнството на 13 години

Основателят на „Епъл“ бил скептик през целия си живот, разкрива биографията му, която излиза в понеделник на английски

Стив Джобс бил скептик през целия си живот. Той се отказал от религията, след като видял умиращи от глад деца, и отказал животоспасяваща операция на раковия си тумор, като предпочел да се лекува с билки, вегетарианска диета и акупунктура. Това разкрива дългоочакваната му нова биография, която излиза на пазара в понеделник, пише „Гардиън“.

Авторът й Уолтър Айзъксън разкрива дори как компютърният гений измислил името на компанията си „Епъл“ (ябълка) – по това време Джобс бил на диета от плодове и зеленчуци.

Книгата „Стив Джобс“ е единствената оторизирана хроника на живота на починалия на пети октомври 56-годишен основател на „Епъл“. Тя е написана след множество разговори със семейството, колегите, и приятелите на Джобс. След смъртта му тя стана най-поръчваното издание в „Амазон“.

Драмата с рака на панкреаса на Джобс е била голяма. Отказът му от операция е хвърлил в големи тревоги съпругата му и управителния орган на „Епъл“. Той обаче отказал да ги послуша. В крайна сметка бил опериран с голямо закъснение, когато разсейките вече били плъзнали. Според лекаря му обаче не е сигурно дали отлагането на операцията е намалило шансовете на пациента му за оцеляване.

Книгата разказва как на 13 години Стив се отрекъл от християнството, след като на корицата на списание „Лайф“ видял умиращи от глад деца. Никога повече не стъпил в църква, по-късно изучил дзен будизма.
Основателят на „Епъл“, който бързо става милиардер благодарение на бизнеса си, винаги се е интересувал повече от развитието на продуктите, отколкото от печалбата от тях, разкрива биографът му.
Айзъксън не скрива увлечението на Джобс по ЛСД през 60-те. Напротив, цитира героя си – страстен фен на „Бийтълс“, който казва, че дрогата подсилвала интуицията му за това кое е важно и кое – не.
Айзъксън е биограф на Алберт Айнщайн и Бенджамин Франклин и минава за майстор в животоописанието.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …