Начало / Свят / Антъни Бърджес написал опера за болшевика Троцки

Антъни Бърджес написал опера за болшевика Троцки

Международната фондация „Антъни Бърджес” откри непознат досега архив от неизвестни творби на автора на класиката „Портокал с часовников механизъм”, предава „Гардиън”. Той се намира в Манчестър – родното място на писателя. Сред непубликуваните трудове са опера за болшевишкия революционер Лев Троцки и сценарии за сериал, с главен герой Атила – вождът на хуните.

Като част от подготовка за наближаващата 50-та годишнина от публикуването на „Портокал с часовников механизъм” , малък екип от фондацията подготвя събитие, на което да покаже неизвестните творби на Бърджес. Авторът е написал 33 романа, 25 нехудожествени творби, 2 тома автобиография, 3 симфонии, и повече от 250 музикални творби, сред които концерт за пиано, балет и мюзикъли.

„Миналата седмица отворихме едно куфарче и в него имаше музикални творба, за която не знаехме, както и ръкавици за шофиране на неговата съпруга Лиана, както и запис на мюзикъла „Очите на Ню Йорк”. Той винаги е бил много ядосан на факта, че не е оценяван толкова като музикант, тъй като е бил повече познат като писател”, коментира Андрю Бисуел, директор на фондацията и биограф на Бърджес.

Джон Антъни Бърджес Уилсън е роден през 1917 г. в Манчестър. Той е писател, поет и драматург. Автор е на множество романи, най-известният от които е „Портокал с часовников механизъм”. Умира през 1993 г. в Лондон.

Свързани заглавия
Готов е нов мюзикъл по романа „Портокал с часовников механизъм”
Открити са неизвестни творби на Антъни Бърджес

„Портокал с часовников маханизъм“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …