На фокус
Начало / България / Преводът на „Стив Джобс“ счупи рекорда в „Хеликон“ още преди да е излязъл

Преводът на „Стив Джобс“ счупи рекорда в „Хеликон“ още преди да е излязъл

Преводът на български на „Стив Джобс: Единствената официална биография на основателя на Apple” е най-продаваната книга в книжарници „Хеликон”, съобщиха от веригата. Любопитното е, че биографията на наскоро починалия създател на „Епъл” все още не се е появила на книжния пазар у нас. Тя е в предварителна продажба и може да бъде купена с 20% отстъпка от книжарниците на „Хеликон”. Официалната биография на Стив Джобс ще излезе на 15 декември с цена 35 лв.

Книгата на Уолтър Айзъксън предизвика истинска истерия в целия цивилизационен свят. Все още неиздадена биография на Стив Джобс стана най-поръчваната книга в „Амазон” часове след смъртта му .

Книгата е единственият разказ за живота на основателя и визионера на „Епъл”, писан с неговото съдействие и одобрение, и се очаква с голям интерес. Биографът му е проучвал подробно живота му чрез разговори в „Епъл”, със семейството, приятелите и колегите му. Айзъксън е автор на хроники за Алберт Айнщайн, Бен Франклин и Хенри Кисинджър.

Биографията на Джобс първоначално трябваше да излезе от печат през март 2012 г. и да се казва „iСтив“. Впоследствие датата беше изтеглена на 21 ноември 2011 г., а заглавието беше променено на „Стив Джобс”. В края на август, когато Джобс подаде оставка от поста главен изпълнителен директор на „Епъл“ по здравословни причини, беше съобщено, че биографията му ще бъде спешно дописана, за да включи и това събитие. Стив Джобс почина на 5 октомври от рак.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия. Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Kniha1

Пет книги, които ще разширят погледа ни към реалността

Връщат посоката и желанието за живот Има книги, които говорят за морала – и други, …