Начало / България / Преводът на „Стив Джобс“ счупи рекорда в „Хеликон“ още преди да е излязъл

Преводът на „Стив Джобс“ счупи рекорда в „Хеликон“ още преди да е излязъл

Преводът на български на „Стив Джобс: Единствената официална биография на основателя на Apple” е най-продаваната книга в книжарници „Хеликон”, съобщиха от веригата. Любопитното е, че биографията на наскоро починалия създател на „Епъл” все още не се е появила на книжния пазар у нас. Тя е в предварителна продажба и може да бъде купена с 20% отстъпка от книжарниците на „Хеликон”. Официалната биография на Стив Джобс ще излезе на 15 декември с цена 35 лв.

Книгата на Уолтър Айзъксън предизвика истинска истерия в целия цивилизационен свят. Все още неиздадена биография на Стив Джобс стана най-поръчваната книга в „Амазон” часове след смъртта му .

Книгата е единственият разказ за живота на основателя и визионера на „Епъл”, писан с неговото съдействие и одобрение, и се очаква с голям интерес. Биографът му е проучвал подробно живота му чрез разговори в „Епъл”, със семейството, приятелите и колегите му. Айзъксън е автор на хроники за Алберт Айнщайн, Бен Франклин и Хенри Кисинджър.

Биографията на Джобс първоначално трябваше да излезе от печат през март 2012 г. и да се казва „iСтив“. Впоследствие датата беше изтеглена на 21 ноември 2011 г., а заглавието беше променено на „Стив Джобс”. В края на август, когато Джобс подаде оставка от поста главен изпълнителен директор на „Епъл“ по здравословни причини, беше съобщено, че биографията му ще бъде спешно дописана, за да включи и това събитие. Стив Джобс почина на 5 октомври от рак.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …