Начало / Свят / Pottermore отвърна на удара на книжарниците

Pottermore отвърна на удара на книжарниците

„Целта е да бъде създадено ново поколение фенове”, заявяват създателите на сайта

От новия сайт Pottermore отвърнаха на критиките на книжарниците, които реагираха критично на намеренията на Роулинг, пише thebookseller.com. Позицията на екипа на сайта е, че единствено те продават книгите за Хари Потър в електронен вариант за да „улеснят достъпността им за феновете, които да ги четат и препрочитат във всякакъв вариант”. Както е известно, преди няколко дни големите вериги книжарници реагираха остро срещу решението на авторката на хитовата поредица за момчето магьосник Джоан Роулинг да продава електронни издания на романите единствено чрез страницата pottermore.com.

„Сайтът беше създаден, за да насърчи прочитането и препрочитането на книгите във всякакъв вариант – печатан или електронен. Целта е да бъде създадено ново поколение фенове. Така те ще бъдат и по-достъпни – всеки ще знае къде да търси. Пък и сме на мнение, че по този начин ще се увеличат и продажбите на романите във физическия им вариант, от което ще спечелят книжарниците”, заяви говорител на Pottermore.

„Винаги сме предоставяли най-доброто на феновете на Хари Потър, когато нова книга се е появявала на пазара. Давали сме всичко от себе си романите да се продават колкото се може повече. Повече от разочаровани сме, че не можем да продаваме книгите в електронен вариант, особено като се има предвид, че сме изиграли главна роля за популяризирането на „Хари Потър”, коментира преди няколко дни говорител на веригата „Уотърстоунс”.

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …