Начало / Свят / Джеймс Патерсън с две книги за един ден

Джеймс Патерсън с две книги за един ден

Авторът на трилъри пуска и детска книга с неговото име


Криминалният писател Джеймс Патерсън, който счупи доста рекорди по продажби, ще опита нещо, което не е правено преди, твърди неговият издател. В понеделник, той ще представи не една, а две нови свои книги, пише „USA Today”. Едната ще бъде за възрастни, а другата за деца.

Книгата за възрастни е трилърът „Сега вече я виждате”. За написването на романа на Патерсън помага и Майкъл Ледуидж. Книгата за деца е озаглавено „Средно училище: Най-лошите години в моя живот” е насочено към аудитория между 8 и 12 години.

Джеймс Патерсън твърди, че е вдъхновен от своя 13-годишен син да пише за малките. „Решението ми е не лош начин да покажа на родителите, че една от техните задачи е да намерят книги, които ще бъдат интересни на техните деца”, заяви авторът, който има 19 заглавия, оглавявали класациите на „USA Today” в последните 10 години.

„Средно училище” ще се разказва за умен и способен ученик, чиято цел обаче е да наруши всяко едно правило в училище.

Джеймс Патерсън е роден 1947 година в Ню Йорк. Започва да пише след като е направил кариера в рекламния бизнес. Неговите криминални романи са едни от най-продаваните в цял свят. Носител е на награда „Едгар”. Необичайната продуктивност на Патерсен, обаче навежда на мисълта, че зад него има солиден екип, който пише книгите му.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …