Начало / България / Хорхе Букай представя „Разказвай с мен” в България

Хорхе Букай представя „Разказвай с мен” в България

Аржентинският автор ще посети София, Пловдив, Бургас и Стара Загора

По желание на читателите световноизвестният писател Хорхе Букай пристига отново в България на 5 юни 2011 г. Авторът ще остане в страната ни до 12 юни. Той ще бъде на разположение на почитателите си в София (7юни), Пловдив (8 юни), Бургас (10 юни) и Стара Загора (11 юни). Поводът за посещението е премиерата на новата му книга – „Разказвай с мен“ – продължение на бестселъра „Нека ти разкажа“.

Автор на повече от 20 книги, преведени на над 30 езика, Хорхе Букай е един от най-четените писатели на нашето време. Особено популярен е авторът в страни като Мексико, Бразилия, Чили, Аржентина, а в последните години името му нашумя и в Eвропа: Испания, Германия, Русия и други европейски държави.

Още с първата си книга – „Нека ти разкажа“, авторът успя да спечели много почитатели. Тя стана любимата книга на хиляди българи.

Втората книга на Хорхе Букай – „Приказки за размисъл“, подобно на „Нека ти разкажа“, се нареди сред най-продаваните книги в България и затвърди мястото на Букай като знаково име сред читателската аудитория. „Приказки за размисъл“ е сборник от истории, които изследват отделни страни на човешката природа. Тези истории вдъхновиха и известната българска художничка Антония Дочева за картините от великолепната изложба „Искам“.

В края на 2009 г. излезе и третата книга на аржентинския автор – „Писма до Клаудия“ – поредната вълшебна история, която ни повежда на приказно пътешествие към дебрите на собствената ни душа.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …