Начало / Свят / Лий Чайлд ще напише още поне три романа за Ричър

Лий Чайлд ще напише още поне три романа за Ричър

1024px-Lee_Child,_Bouchercon_2010Още поне три романа ще напише Лий Чайлд за Джак Ричър. Това обяви сайтът booktrade.info. Писателят подписа нов договор с „Transworld“ за общо пет нови книги. Освен романите за симпатичния и обичан герой Джак Ричър, в контракта има клауза и за новела с негово участие, както и за сборник с разкази. Първата от тях ще се появи на пазара през есента на 2017 г.

Следващата, 21-ва книга за Джак Ричър ще излезе на 7 ноември и се нарича „Night School“. През 2012 г. в интервю Чайлд каза, че смята да спре със случаите на Ричър след 21-вия роман, което означава, че тазгодишната му книга трябваше да е последна от поредицата. „Планирам да спра на 21-вата книга. Искам да покажа уважението си към книгите на Джок МакДоналд за Травис МакГий, които са 21. Затова смятам, че и книгите за Ричър трябва да са толкова“, каза тогава авторът за сп. „Плейбой“.

За да успокои почитателите си обаче наскоро той сподели: „Премислих и промених намеренията си заради читателите си. Те създадоха феномена Ричър. Искат още. И какво, да им откажа ли? Има още много истории за разказване. Радвам се, че издателите ми са съгласни и се споразумяхме. Заедно сме от самото начало. Те сами като семейство. Така че наистина нямам търпение.“

Тази година, през октомври, се очаква пък втората поява на Джак Ричър на големия екран: „Не се връщай“.

Прочетете още

Lee-Child

Лий Чайлд: „Великобритания е абсурдна страна!“

Писателят поиска ирландско гражданство в знак на протест Създателят на знаменития Джак Ричър изказва по …