Начало / България / Световният бестселър „Водата и солта – първоизточник на живота“ вече на български

Световният бестселър „Водата и солта – първоизточник на живота“ вече на български

Световният бестселър „Водата и солта – първоизточник на живота“ на Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел е вече на българския книжен пазар. Книгата е 218 страници и излиза с печата на „Зенит“.

Изследването е за силата на солта и водата, описани от биофизика Петер Ферейра и природолечителката д-р Барбара Хендел. Творбата е насочена към всеки, който се интересува от факторите за здравословен начин на живот. Според авторите не всяка вода и не всяка сол са еднакви. Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел показват как да се различи водата с примеси и как да се използват оптимално възможностите на хималайската сол. Хендел и Ферейра разбиват мита за „бялата отрова“ и описват как кристалната сол се бори с болести като екзема, акне, остеопороза, болки в ставите, проблеми с бъбреците, безсъние и др.

С практически примери се показани как чрез вода и сол:
– да се запази здравето и да се преодолеят здравословните проблеми
– да се повишава доброто разположение на духа
– да се възстановява физическото и душевното равновесие
– да се разширява съзнанието
– да се постигне тайната на безгранична енергия

Петер Ферейра, роден през 1965 г., ръководи като биофизик редица научноизследователски разработки относно биофизичните взаимовръзки на елементите вода и сол. Работил е в областта на проучванията на водата и солта в Институтите по биофизични изследвания в Германия, Австрия и Швейцария. Родното му място Залцберг (в превод „планина от сол“), в областта Берхтесгаден, Германия, определя отрано посоката на професионалната му кариера. Под влияние на своето холистично и вегетарианско възпитание Петер Ферейра още в младежките си години се посвещава на изучаването на етичните и метафизичните принципи на съзнанието. По време на дългогодишните си професионални пребивавания в САЩ, Португалия и Полша той извършва многобройни изследвания с елементите вода и сол. Известен е с телевизионните си изяви и научни доклади в Германия и в чужбина, а основният му стремеж е в естествена и разбираема форма да представя природонаучните взаимовръзки между жизнеността и съзнанието.

Д-р Барбара Хендел е с медицинско образование от Мюнхенския университет „Лудвиг Максимилиан“ и има репутацията на една от водещите лечителки в областта на холистичната медицина (пълноценна система за профилактика и лечение според индивидуалността на индивида, която подпомага естествения стремеж на човешкия организъм към самоизлекуване. Холистичен в превод от гръцки означава „цялостен”). Вече над 20 години се занимава интензивно с природна медицина и по-специално с въпросите на храненето. Най-голям интерес проявява към хора, озовали се в мрежата на традиционната медицина, които насочва по холистичен път на лечение. В периода 1993-2002 г. ръководи клиника за биологично-регулативни терапии, здравна превенция и регенериране. Така й се удава да обедини традиционните медицински знания с природолечебните в един пълноценен синтез. Д-р Барбара Хендел е известна като автор на множество бестселъри в здравната област.

„Водата и солта – първоизточник на живота“ тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …