Начало / България / „Ефирни песни и тайни служби“ е новата книга на Кристин Димитрова

„Ефирни песни и тайни служби“ е новата книга на Кристин Димитрова

На 18 май излиза от печат документално публицистичното изследване „Ефирни песни и тайни служби. Образът на България в британската, американската и англоканадската преса през периода 1980–2000 година“ на Кристин Димитрова, съобщи издателство „Колибри“.

Книгата изследва образа на страната ни, на българина и българското на страниците на британската, американската и англоканадската преса през последното десетилетие на социализма и първото десетилетие от демокрацията. Авторката приема 1989 г. за ключова, за да проследи посоката на промените в политически и културен аспект и тяхната интензивност. Вълната на политическата промяна, която преминава през държавите от Съветския блок, води до оттеглянето на чужди войски, пренаписването на конституции, прелом в очакванията към индивидуалната свобода, институциите и отговорностите. През следващите години доскорошни врагове стават съюзници, култури и територии се отварят една към друга, нерядко за да се намразят впоследствие или да открият себе си по нов начин.

Кристин Димитрова е известен български творец, преподавател, журналист и общественик. Автор е на романа „Сабазий”, отличен с Награда на Министерство на културата и община Пловдив „Христо Г. Данов“, на книгите с разкази „Любов и смърт под кривите круши“ и „Тайният път на мастилото“, на десет сборника с поезия. Произведенията й са публикувани на десетки езици.

Свързани заглавия

Кристин Димитрова: Без критика цялата ни литература ще заприлича на сергия за коледни играчки

Книги от Кристин Димитрова тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

stažený soubor

Хенри Кисинджър – по-близо до „Разпни го“, отколкото до „Осанна“

За мъртвите или добро, или нищо… това всъщност не важи и в неговия случай Противоречив …