На фокус
Начало / Свят / Басистът на „Гънс Н‘ Роузес“ издаде нова биография

Басистът на „Гънс Н‘ Роузес“ издаде нова биография

Поостарял и помъдрял, басистът на прочутата рок банда „Гънс Н‘ Роузис“ Дъф Маккаган пусна на пазара своята втора биография. „How to Be a Man (and other illusions)“ излиза 4 години след излизането на „It’s So Easy: and other lies“ и е свидетелство за еволюцията на рокаджията.

Ако първата книга предлага някои нелицеприятни моменти от историята на една от най-обичаните рок банди в света, като пристрастеността на музикантите към алкохола и наркотиците, възстановяването и семейния му живот, в новата той дава повече съвети за успех на читателите си.

„Книгата се роди от колонката ми във в. „Сиатъл Уикли“. Правех наблюдения и анализи на живота си и наученото през годините. Отгледах две момичета и днес те се превръщат в жени. Описах мъжката гледна точка на порастването им, макар да смятам, че вече разбирам жените много по-добре. Книгата е контрапункт на онова, което си мислят 18-годишните. Има огромна разлика в живота ти, когато си родител. На 37 години все още се забърквах в юмручни боеве, все едно съм на 18. Пиех по две каси бира. А имах жена, дете и още едно бебе. Но веднъж отидох в магазина да купя памперси и се чух с жена си по телефона. Тогава ми просветна, че всичко вече е различно. Разбрах, че имам всичко. И се почувствах най-щастливият мъж на земята. От тогава спрях да се бия, да пия, да се шляя. Просто някак ми се случи. Тази книга по някакъв начин представя този обрат“, споделя Маккагън за списание „Ел Ей Уийкли“.

Други книги от членове на бандата „Гънс Н’ Роузис“:

„Слаш“ тук

„Guns N’ Roses. Групата, забравена от времето“ тук

Прочетете още

КНИЖАРЯТ Калия

За кризите на идентичността

Калия Димитрова, Хеликон Пловдив Център „Проблемът Спиноза“ е роман, който проследява законите на човешката природа …