Начало / България / Връчват Националната литературна награда за Български роман на годината „13 века България“ на 22 май

Връчват Националната литературна награда за Български роман на годината „13 века България“ на 22 май

Националният дарителски фонд „13 века България” ще обяви победителя от конкурса Националната литературна награда за Български роман на годината „13 века България“  на 22 май. Това ще се случи на специална церемония в зала 7 на НДК от 19:00 ч.

Шест романа стигнаха до финала за престижния приз:  „Една и съща нощ“ на Христо Карастоянов, спечелил миналата година и наградата за нова българска проза „Хеликон“,  „Отвътре“ на Радослав Парушев, „Осияние днес“ на Красен Камбуров,  „Понякога ангели“ на Емил Тонев, „При входа на морето“ на Емилия Дворянова и „Разглобено лято“ на Людмил Тодоров.

Тази година журито е в състав проф. Миглена Николчина (председател), проф. Клео Протохристова, проф.  Иван Еленков, доц. Бойко Пенчев и Емил Андреев,

Церемонията по връчване на отличието е в рамките на 20-то юбилейно издание на „Салон на изкуствата”, в Националния дворец на културата. Победителят ще получи художествен диплом и парична премия в размер на 11 000 лв.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …