Начало / България / „Там, където загинаха дърветата“ с премиера в „Хеликон-Витоша“

„Там, където загинаха дърветата“ с премиера в „Хеликон-Витоша“

Премиерата на дебютната книга с репортажни пътеписи на репортера от bTV Светослав Иванов  –  „Там, където загинаха дърветата“, ще се състои на 20 май (сряда), от 18 ч в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“, съобщи издателство „Вакон“. За книгата ще говорят журналистът и писател Драгомир Симеонов, сценаристът и писател Иво Сиромахов и основателят на издателство „Вакон” Емил Бонев.

В уникално пътешествие през Ирак, Афганистан, Иран, Лондон, Израел, Палестина, Ливан, Газа, Конго, Либия и Сърбия Светослав Иванов намира истории, които могат да преобърнат представите за света днес. Десетте пътеписа на популярния журналист, събрани в книгата „Там, където загинаха дърветата” срещат публиката очи в очи с хора, които рядко допускат медии до себе си.

За да открие тези истории, авторът се сблъсква с драми, арести, пред очите му умират хора и избухват революции. В текстовете прозират сенките на зловещи личности и се случват събития, които с години не слизат от новинарските емисии. В книгата обаче няма крайни оценки и стереотипи, нито сложни анализи. Всичко е пресъздадено с лекотата на сладкодумен разказвач.

Любопитството води Светослав Иванов, а проницателната му интуиция води читателите по ръба на различията из земите, където „загинаха дърветата“, за да се срещнат с неочаквани хора на най-неочаквани места.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …