Начало / България / „Там, където загинаха дърветата“ с премиера в „Хеликон-Витоша“

„Там, където загинаха дърветата“ с премиера в „Хеликон-Витоша“

Премиерата на дебютната книга с репортажни пътеписи на репортера от bTV Светослав Иванов  –  „Там, където загинаха дърветата“, ще се състои на 20 май (сряда), от 18 ч в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“, съобщи издателство „Вакон“. За книгата ще говорят журналистът и писател Драгомир Симеонов, сценаристът и писател Иво Сиромахов и основателят на издателство „Вакон” Емил Бонев.

В уникално пътешествие през Ирак, Афганистан, Иран, Лондон, Израел, Палестина, Ливан, Газа, Конго, Либия и Сърбия Светослав Иванов намира истории, които могат да преобърнат представите за света днес. Десетте пътеписа на популярния журналист, събрани в книгата „Там, където загинаха дърветата” срещат публиката очи в очи с хора, които рядко допускат медии до себе си.

За да открие тези истории, авторът се сблъсква с драми, арести, пред очите му умират хора и избухват революции. В текстовете прозират сенките на зловещи личности и се случват събития, които с години не слизат от новинарските емисии. В книгата обаче няма крайни оценки и стереотипи, нито сложни анализи. Всичко е пресъздадено с лекотата на сладкодумен разказвач.

Любопитството води Светослав Иванов, а проницателната му интуиция води читателите по ръба на различията из земите, където „загинаха дърветата“, за да се срещнат с неочаквани хора на най-неочаквани места.

Прочетете още

213032_b

„Невидимите градове“ – да поиграеш шах с географията на спомена

Елица Матеева, „Хеликон Варна-Център“ Някога, отдавна един пътешественик на име Марко Поло, родом от Венеция …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *