Начало / Читатели / „Живот без ограничения“ от Ник Вуйчич (ревю)

„Живот без ограничения“ от Ник Вуйчич (ревю)

Мариета ИВАНОВА

„Всичко в този свят е дело на надеждата.”

Мартин Лутър Кинг-младши

През 1982 година в Мелбърн, Австралия се ражда едно момче, чийто родители кръщават Николас. Още с първите глътки въздух, които поема малкия Ник, става ясно, че за него е отреден тежък живот. Живот на физически и емоционални страдания, защото страда от рядко увреждане – синдромът тетра-амелия. Това е малформация, при която човек се ражда без четирите си крайника. За щастие момчето израства в любящото семейство, което никога не се отказва от него и го подкрепя в най-трудните моменти по пътя към преодоляването на физическите и психически ограничения. Днес Ник Вуйчич е на трийсет и две години, щастливо женен и в очакване на второто си дете. Обича да рисува, да плува, дори кара сърф. Изявява се като мотивационен оратор. Изнася лекции по цял свят и вдъхва надежда и вяра на хиляди хора. А животът му е повече от щастлив и пълноценен.

С книгата си „Живот без ограничения“ (изд. Вакон) Вуйчич иска да насърчи читателите си да превъзмогнат нещастията с помощта на надеждата, вярата, любовта и куража, за да открият смисъла на живота си, собственото си предназначение и пътя към хубавия живот, като разказва свои лични преживявания. Заглавията на всяка една глава от книгата на Вуйчич са всъщност съвети към човека, който я държи: „Стани чудото, което чакаш“, „Обичай се, макар да си съвършено несъвършен“, „Положителна нагласа за напредък“, „Ставай след всяко падане“, „Приемай добрите възможности“, „Нека мисията ти е да даваш“… Самият Ник казва:

„Установих, че за да живея без ограничения, се нуждая от:

Ясна цел

Надежда, която е толкова силна, че не може да бъде сломена

Вяра в Бог и неограничените възможности

Любов и да се приемам какъвто съм

Положителна нагласа за напредък

Борбен дух

Желание за промяна

Сърце, склонно да се довери

Жажда за нови възможности

Способност да преценявам рисковете и да се смея на живота

Призванието да помагам първо на другите“

„Живот без ограничения“ е откровена и безкрайно положителна книга. Тя е насочена към хора, изгубили вяра в себе си, в собствените си способности, в добротата на другите, в живота. Тя вдъхва сила и надежда. След като я прочетох се убедих, че няма значение кой си, откъде идваш, как изглеждаш. Важно е как се чувстваш и как се възприемаш. Важното е да се обичаш такъв какъвто си. Да обичаш хората.

Прочетете тази невероятна и вдъхновяваща история за силата на човешкия дух и укрепете своя! Живейте без ограничения!

 „Може да изпитваш трудности. Може да паднеш и да ти се струва, че нямаш сили да се изправиш. Познавам усещането, приятелю. Всички ние го познаваме. Животът не винаги е лесен, но след като преодолеем изпитанията, ставаме по-силни и признателни за шансовете, които ни се предоставят. От истинско значение са животите, до които се докосваш, и начинът, по който ще завърши пътят ти.“

Ник Вуйчич

 

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …