Начало / Любопитно / Списък с вълнуващи книги за лятото

Списък с вълнуващи книги за лятото

Лятото – любимият сезон, в който слънцето пече и заетите хора имат възможност малко да се  отпуснат, наближава. Един от най-добрите начини за релакс е „да се гмурнем“ в интересна книга. Предлагаме ви списък с вълнуващи четива за лято 2015, публикуван в theeverygirl.com.

Очаквани нови книги: „Go Set a Watchman“ от Харпър Лий. Романът е писан още преди класиката „Да убиеш присмехулник“. Ръкописът беше открит от адвокат на авторката. Лий твърди, че е била забравила за него. Много хора са скепитчни доколко 88-годишната писателка съзнателно е взела решение да публикува книгата, но това не променя факта, че изданието е сред най-очакваните за тази година.

Художествена проза: „Светлината, която не виждаме“ от Антъни Доер. Амбициозният роман на Доер за Втората световна война успя да се задържи месеци наред в бестселър класацията на „Ню Йорк Таймс“. Неотдавна получи и „Пулицър“ за белетристика. Тази книга не е за изпускане.

Нехудожествена проза: „Dead Wake“ от Ерик Ларсън. Много от нас са чували за „Титаник“, но колко знаят за „Лузитания“. Оромният пътнически лайнер е потопен от германска подводница. Жертвите са 1198. Това е една от причините САЩ да се включи в Първата световна война.

Класика: „Слънце изгрява“ от Ърнест Хемингуей. Хемингуей – лошото момче на литературата през ХХ век. Неговите герои прекарват времето си в запои, боеве и любовни афери. „Слънце изгрява“ е сред най-добрите му книги и е отличен избор за отпуска на морето.

Четиво за плажа: „Не казвай сбогом“ от Джилиан Флин. Една от най-продаваните книги през последните години. Беше адаптирана на големия екран от Дейвид Финчър. Мистерия с множество обрати, която ще ви държи в напрежение от начало до край.

Четиво за работа:  „How to Fly a Horse“ от Кевин Аштън. Книгата е хроника на творческото начало у хората. Аштън е успешен предприемач и пионер в Масачузецкия технологичен институт, който отвежда читателя на пътешествие на най-големите пробиви в историята на човечеството.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

242077_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 ноември – 19 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Рана от Захари Карабашлиев 2. Иван Ланджев за неизбежната случайност. Есета, истории, фрагменти …