Начало / България / Втора книга от Ким Тхуи излиза на български

Втора книга от Ким Тхуи излиза на български

Втора книга от Ким Тхуи ще излезе на български, съобщи издателство „Колибри“. „Ман“ – подкупващо свеж и „апетитен“ роман, който ще остане в паметта ви заради езика, чувствеността и любовта към живота, ще бъде в книжарниците от 4 май.

Канадската писателка е позната на българската публика с дебютния си роман „Ру“, публикуван през 2012 г.

Главната героиня Ман има три майки – едната я е родила, другата я е закърмила, третата я е отгледала: „С Мама не си приличаме. Тя е ниска, а аз съм висока. Тя е с матова кожа, а моята е като на френска кукла. Тя има дупка в прасеца, а аз – в сърцето.“ Тъкмо третата, последната майка й намира съпруг – самотен виетнамски ресторантьор, който живее в Монреал. С времето привързаността към него отстъпва място на една деликатна, но жилава любов, от онези, дето те карат да се чувстваш откъснат от света, а в действителност изсмукват самотата ти.

Ким Тхуи е родена през 1968 г. в Сайгон, Южен Виетнам, откъдето емигрира с родителите си, когато е едва на 10 години. Завършва право в Монреал, работи като адвокат, практикува и други професии, преди да се посвети изцяло на писането. Потеклото на авторката, перипетиите в родната й страна и отвъд нея, непрестореният маниер, с който ни въвежда в дебрите на най-съкровените преживявания и емоции – всичко това придава уникален аромат на стила й и превръща срещата с нея в екзотично откровение. Неслучайно още първата й книга, автобиографичният роман „Ру”, е удостоена с пет авторитетни награди.

„Ман“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!