На фокус
Начало / България / Утре ще бъдат обявени резултатите от гласуването за любима детска книга

Утре ще бъдат обявени резултатите от гласуването за любима детска книга

Утре, 22 април, ще станат ясни победителите в конкурса „Бисерче вълшебно”. Церемонията ще се състои в столичната галерия „Credo Bonum“ от 18 ч, съобщиха организаторите от фондация „Детски книги“. Ще бъдат връчени специално изработените статуетки на победителите в категориите „Откриватели“, „Мечтатели“, „Майстори” и „Иноватори: мултимедийни и интерактивни детски книги“.

В галерията са изложени рисунките, превърнали се в плакати на кампанията под мотото „Чети и мечтай”. Те са създадени специално за “Бисерче вълшебно” 2015 и са дело на 20 млади илюстратори от Х и ХІ клас на Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” – София . Изложбата ще бъде достъпна от 11 ч на 22 април.

В тазгодишното издание на „Бисерче вълшебно” броят на гласувалите е двойно по-голям в сравнение с предходната година. Точно 3881 деца са дали своя глас за любима книга, в сравнение с 1853 по време на второто издание на наградата през 2014 г. За период от 2 месеца получените колективни форми са над 100. Наблюдава се и повишен интерес от страна на по-големите деца читатели на възраст 11 – 15 години.

Проектът “Бисерче вълшебно” цели да насърчи четенето сред децата и да провокира интерес към съвременната детско-юношеска литература. Той се провежда за трета поредна година и за втори път е под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

vfzhgfhgyg-800x445

Теодора Колева: Човек говори тогава, когато има какво да каже

Изключителен роман по действителен случай е „Мъжете в живота на А.“ Поканихме неговата авторка Теодора Колева, бивш …