Начало / България / Утре ще бъдат обявени резултатите от гласуването за любима детска книга

Утре ще бъдат обявени резултатите от гласуването за любима детска книга

Утре, 22 април, ще станат ясни победителите в конкурса „Бисерче вълшебно”. Церемонията ще се състои в столичната галерия „Credo Bonum“ от 18 ч, съобщиха организаторите от фондация „Детски книги“. Ще бъдат връчени специално изработените статуетки на победителите в категориите „Откриватели“, „Мечтатели“, „Майстори” и „Иноватори: мултимедийни и интерактивни детски книги“.

В галерията са изложени рисунките, превърнали се в плакати на кампанията под мотото „Чети и мечтай”. Те са създадени специално за “Бисерче вълшебно” 2015 и са дело на 20 млади илюстратори от Х и ХІ клас на Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” – София . Изложбата ще бъде достъпна от 11 ч на 22 април.

В тазгодишното издание на „Бисерче вълшебно” броят на гласувалите е двойно по-голям в сравнение с предходната година. Точно 3881 деца са дали своя глас за любима книга, в сравнение с 1853 по време на второто издание на наградата през 2014 г. За период от 2 месеца получените колективни форми са над 100. Наблюдава се и повишен интерес от страна на по-големите деца читатели на възраст 11 – 15 години.

Проектът “Бисерче вълшебно” цели да насърчи четенето сред децата и да провокира интерес към съвременната детско-юношеска литература. Той се провежда за трета поредна година и за втори път е под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

4bd0da65d1

Предизборен поздрав към нас от Константинос Кавафис и Стефан Гечев

Константинос Кавафис В ОЧАКВАНЕ НА ВАРВАРИТЕ Какво очакваме, стълпени на площада? Днес варварите ще пристигнат …