Начало / България / Иво Инджев ще представи „Течна дружба 3“ в зала „България“

Иво Инджев ще представи „Течна дружба 3“ в зала „България“

Популярният журналист Иво Инджев ще представи третата част от превърналата се в поредица книга „Течна дружба“ в зала „България“. Премиерата е на 17 април от 18,30 ч. За гостите на събитието ще пеят “Bela voce” и приятели, обявяват организаторите от „Сиела“.

Подзаглавието на „Течна дружба 3“ е „Руските хибридни войни против България и българите през вековете“. В 400-те страници журналистът предлага откъси от свои интервюта сбившия министър на отбраната Велизар Шаламанов, президента Росен Плевнелиев и др.

„В „Течна дружба 3“ – без претенция за изчерпателност – читателят ще намери многобройни документални доказателства, че Русия води такава война срещу България и българите от векове“, казва авторът.

Той допълва:

„Лъжата, че Русия е освободила България, втълпена на българите, е веригата, с която българите са закотвени пропагандно и днес на европейското дъно, разчекнати между естествените си европейски стремежи и лъжите за свободата, която ни била донесла най-мракобесната империя в Европа през XIX век. Постоянното натякване, че свободата ни е била „донесена“ или „подарена“ дори, е сред униженията, които подклаждат като отрова българските комплекси, употребявани за нуждите на руското доминиране в съзнанието на българите. Днешните слуги на Путин в България, които се провалиха в мисията си да служат на СССР заедно с разпадането на съветската империя, имат задачата да възродят старата руска хибридна война срещу България под формата на „православно-славянска“ прослава на евразийската мутация на старите руски имперски домогвания за величие чрез претопяване на цели народи.“

Книги от Иво Инджев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

330054667_1594658017623194_3782674534567789558_n

Четете и възпитавайте децата си, призова Столична библиотека

Детският център се превръща в арена на грозни гледки Екипът на отдела излезе с остро …