Начало / България / Скандалните мемоари на Валери Трирвайлер излизат на български

Скандалните мемоари на Валери Трирвайлер излизат на български

Скандалните мемоари на Валери Трирвайлер – бившата първа дама на Франция, ще излязат и на български. Книгата (издание на „Хермес“) е озаглавена „Благодаря за преживяното“ и ще бъде достъпна в книжарниците от 23 април.

„Тази книга е писмо в бутилка, затворила миналото ми. Правила съм грешки, понякога съм се заблуждавала, може и да съм наранила някого, но не разигравам комедия и винаги съм била искрена.

Всичко, написано в тази книга, е истина. Много страдах от лъжи, за да лъжа на свой ред.

Президентът събра връзката ни в осемнадесет ледени думи, които сам продиктува на агенция „Франс прес“. Тези страници са отговор на изявлението му. Последната реплика от земетръса, който разруши живота ми. Точката на нашата история“, споделя Трирвайлер.

„Благодаря за преживяното“ се превърна в най-бързо продаваната книга във Франция за всички времена. За първи път в историята животът на действащ държавен глава – Франсоа Оланд,е описан толкова откровено и скандално от бившата му партньорка.

Запознанството на политическата журналистка Валери Трирвайлер с Франсоа Оланд преобръща живота й. Въпреки че и двамата са обвързани, те не могат да устоят на пламналата помежду им любов. Любов, заради която тя жертва семейството и кариерата си и се превръща в една от най-ненавижданите жени във Франция. През 2012 г. Оланд е избран за президент на републиката. Валери се оказва в ролята на първа дама, но с неясен статут.

Сензационните разкрития за аферата на държавния глава с актрисата Жюли Гайе през януари 2014 г. слагат край на близо деветгодишната им връзка. И карат Валери да посегне на живота си. В своята откровена изповед тя разкрива шокиращи подробности от съвместния им живот. След раздялата им Оланд й изпраща по десет есемеса на ден, молейки я за прошка. Валери обаче решава да продължи живота си без него.

Свързани заглавия

Бившата първа дама на Франция скандализира с мемоари

Бившата първа дама на Франция ще пише книга за живота си с Оланд

Валери Трирвайлер съди автори на биографичната й книга

Три книги за дамите в живота на френския президент

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Бейн от Л. Дж. Шен 3. Секретарката …