Начало / България / „Текила на разсъмване“ на Михаил Вешим вече е на книжния пазар

„Текила на разсъмване“ на Михаил Вешим вече е на книжния пазар

Новата книга на Михаил Вешим „Текила на разсъмване“ вече е на българския книжен пазар. Според думите на автора си тя е по-тъжна и сериозна от досегашните му.

„От години са ми сложили етикета “писател-хуморист“. Винаги двете думи заедно, винаги с тиренце… Почти като Римски-Корсаков. Или като дама, приела и фамилията на мъжа си. Разказите в тази книга се получиха някак по-сериозни и по-тъжни от предварителните ми намерения. И ме обхвана страх за етикета: дали това “хуморист” няма да отпадне? Ами, ако отпадне и “писател”… и остане само (-) тирето?“, казва Вешим.

Историята на Вешим потапя читателя в една спокойна сутрин през есента. Някъде край морето, където бирената пяна е повече от морската.

„Бе спокойна сутрин, свежа и леко хладна – есента още стъпваше на пръсти, плахо, та да не уплаши лятото. В този град лятото най-късно си отива – понякога се заседява до края на октомври. Погледнах морето – гладко и лъскаво, цвят на тъмен метал – „хеви“ метал. На изток хоризонтът драскаше кибрит, всеки момент ще пламне изгревът и слънцето ще покаже махмурлийско око. И с това око добре се знаем от години – колко съм го срещал, не с текила, а с бутилка бира на Окото. Ех, много бира изтече оттогава… Повече бирена пяна, отколкото сега е морската пяна тук, на прибоя“, пише в книгата.

Михаил Вешим е роден на 17.09.1960 г. в София. Завършил е журналистика в СУ “Кл. Охридски”. Сменил много професии, но само на едно работно място. От двайсет и пет години работи в редакцията на вестник “Стършел”, където е бил момче за всичко, доставчик на качествен алкохол, организатор на гуляи и шофьор на главния редактор. В момента е главен редактор и шофьор на самия себе си. В свободното си от такива дейности време е успял да напише хиляди фейлетони, стотици разкази, десетина книги и няколко CV-та от тоя род.

Книги от Михаил Вешим тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …