Начало / България / Нови издания на двете книги за Алиса с илюстрациите на Ясен Гюзелев ще излязат през май

Нови издания на двете книги за Алиса с илюстрациите на Ясен Гюзелев ще излязат през май

Нови луксозни издания на „Алиса в Страната на чудесата“ и „Алиса в Огледалния свят“ на Луис Карол ще излязат през май. Двете книги ще са с илюстрации на Ясен Гюзелев и ще се появят на пазара с клеймото на „Хеликон“.

Колекционерските книжки ще са с твърди корици и всяка една от тях ще е на корична цена от 39,95 лв.  Илюстраторът Ясен Гюзелев e един от най-изтъкнатите в тази сфера в наши дни. Неговото изкуство се характеризира с брилянтна техника, вдъхновена от Ренесанса, добрите реалистични школи от XIX век, през Прерафаелитите до Сецесиона. В същото време неговите творби са модерни по своята концепция за дизайн, гледни точки, игра между светло и тъмно. Характерната перспективна игра ни препраща към изкуството на Ешер.

В списъка на книгите, които е илюстрирал освен детската класика на Луис Карол са „Пинокио” на Карло Колоди, “Дама пика“ от А.С.Пушкин, „Дон Кихот” на Сервантес, „Оливър Туист” на Чарлз Дикенс,приказки от братя Грим, Оскар Уайлд, Джон Ръскин, митологичните истории за „Артур и Екскалибур” или „Орфей и Евридика”, разкази за живота на личности като Сократ и Микеланджело, карти Таро и др. Най-важните издатели в кариерата му са: „J.F.Schreiber”, “Esslingen”; “Grimm Press”, “Taipej”; “Aufbau-Verlag”, Berlin; “Simply read books”, Vancouver; “Walker books”, London, а сега вече и „Хеликон“.

„Алиса в страната на чудесата“ тук

„Алиса в огледалния свят“ тук

Прочетете още

ladivina

Книга, която тихо плаче

По страниците ѝ има музика, но много повече болка „Божествена“ е за любим глас, превърнал …