Начало / България / Людмила Филипова обяви официално проекта си „Послание на Края на света до хората от Утрешния свят”

Людмила Филипова обяви официално проекта си „Послание на Края на света до хората от Утрешния свят”

Богдан Томов, Силвия и Теди Кацарови, Миролюба Бенатова, Георги Милков, Деси Тенекеджиева и много други популярни личности уважиха премиерата на  „Пътуване до Края на света” на Людмила Филипова, съобщи „издателство „Егмонт”. Книгата беше представена в зала „Мати”, НДК, от Георги Тошев, а специално участие взеха д-р Соломон Паси и проф. д-р Христо Пимпирев, директор на Българския антарктически институт.

Заедно с представянето на новата си книга Людмила Филипова обяви и старта на проекта „Послание на Края на света до хората от Утрешния свят”. По нейна идея под българския храм на Антарктида „Св. Иван Рилски” ще се постави за следващите 50 години времева капсула с най-дългото писмо от днешните хора за утрешните. Повече за проекта може да научите от специално създадения сайт poslanie-antarctica.com.

„Пътуване до Края на света” е Антарктида през очите и фотообектива на Людмила Филипова – Антарктида, съвсем близка и неописуемо далечна. Близо 500-те впечатляващи кадри в нея допълват ледената приказка, разказана майсторски от авторката. Всички те са дело на самата Людмила, с изключение на шестнадесет, предоставени от членовете на българската експедиция, с която през декември 2014 г. писателката пътува до Ледения континент. Но историята в най-новата творба на Филипова е много повече от обикновен пътепис. Книгата се разгръща като своебразен разказ за пътуването към себе си, към хората и начина да откриеш собствените си неподозирани сили и възможности.

Свързани заглавия
Излиза нова книга на Людмила Филипова

„Пътуване до Края на света” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243520_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сумрак от Пенелъпи Дъглас 2. Проектът Матусал от Том Егеланд 3. Змийско …