Начало / Интервюта / Софи Кинсела: Светът премина през своята фаза на шопингмания

Софи Кинсела: Светът премина през своята фаза на шопингмания

Софи Кинсела е родена в Лондон през 1969 г. Често е наричана кралицата на чиклита. В България е известна с романите си „Можеш ли да пазиш тайна“, „Повелителката на метлата“, „Пожелай ми слънчогледи”, „Сватбена нощ”, както и с поредицата си за Ребека Брандън – Беки Б. На 6 април на български ще излезе и „Беки Б. в Холивуд” – седмият роман от поредицата за очарователна шопингманиачка. Предлагаме ви интервю с Кинсела, предоставено на lira.bg от издателство „Кръгозор“

––––-

Изминаха няколко години от последната книга в поредицата за Беки. Защо толкова се забавихте?

–          Много исках да продължа историята на Беки, но също имах голямо желание да напиша и „Един пръстен и е твой“ и „Сватбена нощ“ – два самостоятелни романа, които писах мeждувременно. А освен това и родих през това време. Оттам идва лекото забавяне.

Как се роди идеята за новата книга?

–          Да изпратя Беки в Холивуд, е идея, която обмислях от години, особено след намесата ми във филма „Тайните на Беки Б.”. През цялото време, докато бях на снимачната площадка или в Лос Анджелис, си мислех „Какво би направила Беки, как би реагирала тя в Ел Ей?“. Знаех си, че ще й предстои доста интересно приключение, и нямах търпение да го напиша.

 „Беки Б. в Холивуд“ ни разкрива важната тема за това как се оценява женският срещу мъжкия труд. Целяхте ли да повдигнете тази тема за дискусия?

–          Никога не засягам дадена тема нарочно, за да предизвикам дискусия, но се опитвам да отразявам реалността такава, каквато я виждам. Борбата на всяко семейство да балансира работата и родителските грижи определено е една от основите теми в нашето ежедневие. Беки и Люк са изправени пред огромна дилема. Те искат да се подкрепят един друг, да следват собствените си амбиции, но същевременно и да останат сплотено семейство. Това е много трудна задача и не съм сигурна дали има лесно решение за нея.

Променило ли се е писането за Беки от първата книга насам?

–          Беки доста се промени и израсна. Променил се е и светът около нея. Когато започнах да пиша първата книга, задлъжняването не беше топ темата, която е днес, даже имам усещането, че бях една стъпка пред всички останали. Сега всички сме доста добре осведомени за ситуацията не само с личните ни дългове, но и за дълговете на нацията ни. Финансовата криза разтърси всички ни и се почувствах странно доволна, когато написах за отношението на Беки по въпроса в „Мини Беки Б.“. Мисля, че светът премина през своята фаза на шопингманията – вземане на заеми, харчене, съжаление за стореното, понасяне на последиците. Всички ние сме извлекли поуките си и Беки не остава по-назад.

Оставяте края на книгата отворен. Може ли да ни разкриете какво да очакваме?

–          Написването на тази книга беше едно страхотно преживяване. Въпреки факта, че повечето нишки се развързват, аз оставям читателите с нещо, което да ги държи в напрежение и да очакват с нетърпение продължението, върху което работя доста усилено.

Източник: Metro.us

„Беки Б. в Холивуд”  тук