Начало / Класации / „Седемте навика на високоефективните хора“ е най-продаваната книга втора ръка през последните 15 г.

„Седемте навика на високоефективните хора“ е най-продаваната книга втора ръка през последните 15 г.

Бестселърът на Стивън Кови от 1989 г., „Седемте навика на високоефективните хора“, е най-продаваната книга втора ръка през последните 15 години, съобщи „Гардиън“. Статистиката е на голямата книжарница за издания втора ръка, „AbeBooks“. Книгата е определяна като такава, която всеки иска да прочете, но никой не иска да задържи.

Заглавието на Кови изпреварва класически романи като „Да убиеш присмехулник“ от Харпър Лий и „Великият Гетсби“ от Франсис Скот Фицджералд. Те са съответно на второ и трето място. Четвърта позиция заема „Their Eyes Were Watching God“ от Зора Нийл Хърстън, а пета – „Спасителят в ръжта“ от Дж. Д. Селинджър.

„Седемте навика на високоефективните хора“ излезе преди 26 години, но все още е една от най-знаковите книги за самопомощ. Тя превърна авторът Кови в знаменитост. Той се срещна през 1994 г. с тогавашния президент на САЩ Бил Клинтън, за да му помогне да интегрира навиците в своята работа, а през 1996 г. беше обявен за един от 25-те най-влиятелни американци. „Седемте навика на високоефективните хора“ се разпространява и на българския книжен пазар. Стивън Кови почина през 2012 г.

„Това е книга, която много хора искат да прочетат, но никой не иска да задържи. Копия се намират лесно, цената им е ниска, но бързо след това са отново на пазара за издания втора ръка. Концепцията е актуална и днес, макар социалният и бизнес живот да е претърпял много промени от 1989 г. насам. Заглавието има потенциала да се продава добре още много години“, коментира Ричард Дейвис от „AbeBooks“.

Свързани заглавия
Почина Стивън Кови

„Седемте навика на високоефективните хора“ тук

Книги от Стивън Кови тук