Начало / България / „Убийството на художника“ от майсторката на криминалето Луиз Пени е вече на български

„Убийството на художника“ от майсторката на криминалето Луиз Пени е вече на български

„Убийството на художника“ – първата книга от известната поредица на Луиз Пени  „Разследванията на инспектор Гамаш“, от днес е на българския книжен пазар, съобщи издателство „Софтпрес“. Романът излиза едновременно в печатен и електронен формат.

Канадката Луиз Пени е единственият в света петкратен носител на наградата „Агата Кристи“. За първи път печели наградата през 2007 и всяка следваща година до 2010. Тя е и единственият автор, който я е печелил в четири последователни години. “Убийството на художника” донася на автора си единадесет литературни награди, сред които някои от най-важните отличия в жанра – „John Creasy New Bloody Dagger“, „Arthur Ellis Award“, „Anthony Award“, „Dilys Award“, “ Barry Award“ .

Главният герой Гамаш е брилянтен следовател, надарен с необикновен ум и прозорливост, които го превръщат в легенда от ранга на  Еркюл Поаро, госпожица Марпъл и Шерлок Холмс. В „Убийството на художника“ той е натоварен с разследването на мистериозното убийство на обичаната и уважавана от всички художничка . Тя е намерена мъртва в гората, пронизана със стрела право в сърцето. Местните жители са убедени, че става дума за нещастен случай при лов, но Гамаш бързо проумява, че в наглед притихналото селце всеки пази тайни и се крие зад маски. И че ключът към загадката навярно се крие в необикновената картина, нарисувана от художничката, малко преди да умре…

„Убийството на художника“  тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …