Начало / България / „Убийството на художника“ от майсторката на криминалето Луиз Пени е вече на български

„Убийството на художника“ от майсторката на криминалето Луиз Пени е вече на български

„Убийството на художника“ – първата книга от известната поредица на Луиз Пени  „Разследванията на инспектор Гамаш“, от днес е на българския книжен пазар, съобщи издателство „Софтпрес“. Романът излиза едновременно в печатен и електронен формат.

Канадката Луиз Пени е единственият в света петкратен носител на наградата „Агата Кристи“. За първи път печели наградата през 2007 и всяка следваща година до 2010. Тя е и единственият автор, който я е печелил в четири последователни години. “Убийството на художника” донася на автора си единадесет литературни награди, сред които някои от най-важните отличия в жанра – „John Creasy New Bloody Dagger“, „Arthur Ellis Award“, „Anthony Award“, „Dilys Award“, “ Barry Award“ .

Главният герой Гамаш е брилянтен следовател, надарен с необикновен ум и прозорливост, които го превръщат в легенда от ранга на  Еркюл Поаро, госпожица Марпъл и Шерлок Холмс. В „Убийството на художника“ той е натоварен с разследването на мистериозното убийство на обичаната и уважавана от всички художничка . Тя е намерена мъртва в гората, пронизана със стрела право в сърцето. Местните жители са убедени, че става дума за нещастен случай при лов, но Гамаш бързо проумява, че в наглед притихналото селце всеки пази тайни и се крие зад маски. И че ключът към загадката навярно се крие в необикновената картина, нарисувана от художничката, малко преди да умре…

„Убийството на художника“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Brat4

10 малки книжарници с голямо послание

Събираме адресите им по целия свят Книжарницата обикновено е място и с атмосфера, и с …