Начало / Свят / Олимпийски шампион по колоездене ще пише поредица за деца

Олимпийски шампион по колоездене ще пише поредица за деца

Сър Крис Хой, 6-кратен олимпийски и 11-кратен световен шампион по колоездене на писта, ще пише поредица книги за деца, съобщи thebookseller.com. Серията ще бъде със заглавие „The Flying Fergus series“. На Хой ще помага авторката на литература за деца и юноши Джоана Надин. Книжките ще бъдат илюстрирани и ще са предназначени за малките читатели между 5 и 8 години. Първите 2 издания са планирани за март 2016 г., а следващите ще бъдат публикувани през юли, октомври и януари 2017 г.

Историята ще бъде за 8-годишния Фъргюс, който отчаяно иска колело за деветия си рожден ден. Колелото, което иска обаче, е прекалено скъпо, затова той наследява стария велосипед на баща си. Но когато Фъргюс отива в парка, разбира, че в старото колело има нещо повече, от това което се вижда на пръв поглед.

Хой, роден през 1976 г., е най-награждавания колоездач на писта. Той има 6 златни и един сребърен олимпийски медал. Още през 2008 г. той се превърна в най-успешния шотландски олимпиец. Сега се занимава с автомобилни спортове.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …