Начало / Свят / „Амазон“ ще доставя книги с безпилотни самолети?

„Амазон“ ще доставя книги с безпилотни самолети?

„Амазон“ стартира в САЩ тестове на безпилотни самолети, които да бъдат използвани при доставяне на поръчани продукти, съобщи thebookseller.com. Онлайн търговската компания е получила разрешение от Федералната авиационна администрация в страната. Ако тестовете са успешни, „Амазон“ ще може да доставя продукти с тегло до 2,3 кг. в рамките на 30 минути от поръчката, сред които са и книгите.

Условията в сертифаката, получен от организацията на Джеф Безос, са, че всички тестови полети на дроновете трябва да се извършват на височина под 122 метра. Те трябва да бъдат в полезрението на пилот, както и на допълнителен наблюдател. Пилотите трябва да имат документи, разрешаващи им да управляват минимум частни самолети, както и медицинско удостоверение.

„Амазон“ ще изпраща доклади на Федералната авиационна администрация всеки месец. Те ще се отчитат за броя на полетите, работното време на пилотите, какви са хардуерните, софтуерни и комуникационни повреди на безпилотните самолети и дали се спазват стриктно инструкциите на диспечелите, отговарящи за въздушния трафик.

Основателят на „Амазон“ Безос за първи път спомена използването на дронове за доставка през 2013 г. Тогава той каза, че безпилотните самолети ще покриват радиус от 10 мили и ще могат да доставят пратки с тегло до 2,3 килограма, което е 86% от онлайн поръчките. Летателните апарати ще поставят пратките пред вратата на адреса, посочен от клиента. Фирмата започна да наема бординженери през ноември 2014 г.

Свързани заглавия
„Амазон“ и „Hachette“ най-накрая се разбраха

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2811730_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (11 септември – 17 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Холи от Стивън Кинг 3. В …