Начало / България / „В клинч“ на режисьора Фатих Акин ще бъде представена в кино „Одеон”

„В клинч“ на режисьора Фатих Акин ще бъде представена в кино „Одеон”

Автобиографичната книга „В клинч“ на режисьора Фатих Акин ще бъде представена на 25 март, сряда, от 20,15 ч в столичното кино „Одеон”, а веднага след това ще се състои и прожекцията на филма му „Раната”.

„Правенето на кино е като бокса – разпределяне на силите, тактика, тайминг.Правенето на филми е професия като всяка друга, но в нея има нещо метафизично и спиритуално. В края на краищата с филма се създава живот, някакъв вид паралелен свят. Въпросът е дали историята, която се разказва, може да се сдобие със собствен живот, да има собствена душа“, казва големият германски артист от турски произход.

По думите на режисьора, „Раната“ е едновременно много личен и епичен филм, драма, приключение и уестърн, събрани в едно. Тази кинотворба е венецът на трилогията „Любовта, Смъртта и Дявола” и представя болката, която можем да причиним на другите – несъзнателно или нарочно, като показва тънката линия, разделяща доброто от злото.” Филмът спечели отличия в Хамбург (2014) – номинация за наградата „Арт кино”, и във Венеция (2014) – награда „Виторио Венето”(специален диплом) и номинация за награда „Златен лъв”.

Творческата биография на Фатих Акин е безпрецедентен пример за дръзко и свободно балансиране между две култури: едно постоянно пътуване между Босфора и Елба. Фатих Акин снима яростно, с цялото си сърце, същевременно е романтик, който се вглежда с нежност и любов в екзистенциалните проблеми на героите си. Сред най-вълнуващите му кинотворби са филмите „Солино“, „Храна за душата“, „На прага на Рая“ и „Музиката на Истанбул“.

Свързани заглавия

„В клинч“ от Фатих Акин (откъс)

Автобиографична книга на Фатих Акин излиза на български

„В клинч“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243520_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сумрак от Пенелъпи Дъглас 2. Проектът Матусал от Том Егеланд 3. Змийско …