Начало / Любопитно / „Унищожи този дневник“ от Кери Смит (анотация)

„Унищожи този дневник“ от Кери Смит (анотация)

 „Затисни тук листа от растения и други намерени неща“, „Заший тази страница“, „Тук накапи нещо (мастило, боя, чай). Затвори книгата, за да се получи някакво изображение“.

Това са само част от указанията, които „Унищожи този дневник“ дава на своите читатели.  Някои страници са по-прости и могат да се довършат отведнъж,  за други обаче, като „Тук залепи стикери от плодове“, може да ви се наложи да отскочите няколко пъти до супермаркета.

Книгата на Кери Смит се продава в над три милионен тираж по целия свят. Тя е пример за нареченото от Умберто Еко „отворено произведение“, което читателят довършва сам. „Унищожи този дневник“ предизвиква въображението и провокира попълващия я да мисли извън рамките на установените правила. Няма грешно. Няма правилно. Можете да изпълнявате указанията дословно, а можете и да ги тълкувате свободно. „Пиши една и съща дума, докато запълниш страниците“ за някои ще значи да преписват думата отново и отново, други пък ще подтикне да експериментират с цветове, шрифтове и размери. Възможностите са безкрайни – можете да видите част от тях във видеоклипове и снимки, качени от хиляди читатели в Ютюб, Фейсбук, Туитър и други социални канали.

„Унищожи този дневник“ вдъхновява да създавате, разрушавате, изследвате, разкрасявате и да сътворявате хаос. Да рисувате без граници и очертания. Да се радвате на грешките. Да погледнете на света по нов начин.

Освен световнопризнат автор на провокативни артистични книги, Кери Смит е също така и илюстратор на свободна практика, организатор на креативни  работилници и преподавател на  клас по концептуално илюстриране във ванкувърския университет „Емили Кар“. Самата тя казва за работата си:

„Искам да накарам децата да обръщат внимание, да се заглеждат в света около себе си и да си задават повече въпроси. Опитвам се да ги изкарам от домовете им и да ги отдалеча от екраните на компютрите и телевизорите им.“

„Унищожи този дневник“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

201017_JaninaDragostinova_jpeg_02

Жанина Драгостинова: „Моята булчинска рокля“ е книга за любовта, не за сватбата

Известната наша преводачка от немски стана съставител на необикновена книга Името на Жанина Драгостинова стои …