Начало / България / Евелин Банев в книгата си „Съзирам душата на България”: Когато човек загуби свободата си, разбира, че тя е една от най-големите ценности

Евелин Банев в книгата си „Съзирам душата на България”: Когато човек загуби свободата си, разбира, че тя е една от най-големите ценности

Евелин Банев – подсъдим за наркотрафик и пране на пари, написа книга. „Съзирам душата на България” е вече в книжарниците и е издадена от „Royal’s Book Collection”.

„Имал съм и други тежки периоди в живота си, но времето в затвора не може да бъде сравнено с нито един от тях. Когато човек загуби свободата си, разбира, че тя е една от най-големите ценности.

През този период отхвърлих отчаянието, опровергах озлоблението, прецених за излишно да споделя дори, че не съм извършил нищо нередно. Вместо това избрах да напиша своето послание към тези, които искат да променят живота си и да се чувстват освободени, удовлетворени и щастливи.

Тази книга се роди в затвора, защото любовта към живота не може да бъде лишена от свобода”, споделя Банев в книгата си.

От четвърта корица става ясно, че Банев подготвя нова книга със заглавия „Отворената книга”.

Преди ден в. „Сега“ съобщи, че Върховният касационен съд е насрочил за 24 април делото за пране на пари срещу Банев. На първа инстанция той получи 7.5 години затвор, а бившата му съпруга Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева и доведеният му брат Симо Карайчев – по три години условно. Софийският апелативен съд обаче оправда всички.

Преди повече от месец се разбра, че Банев е напуснал страната. Никой обаче не го издирва, макар и да има наложена забрана за напускане на границата. Той беше предаден на българската прокуратура от Италия само за да бъде съден тук. Мярката му там е „задържане под стража“. В Милано Банев бе осъден на две инстанции на 20 години затвор за наркотрафик по аферата „Кокаиновите крале“. Чака се насрочване на делото пред Върховния съд.

Румъния също настояваше  подсъдимият Банев да й бъде предаден, за да го съди за наркотрафик. Българският съд обаче отказа. Срещу него има разследване и в Швейцария.

„Съзирам душата на България” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

407353049_746903160791827_1833475990585050969_n

Паулу Коелю се завръща с магична история за лъка и живота

Новата му книга излиза днес „Стрелецът“ предлага сюжет от онези, с които бразилският писател натрупа …