Начало / България / До дни излиза третата книга от поредицата “Скръбните истории на брат Ателстан” на Пол Дохърти

До дни излиза третата книга от поредицата “Скръбните истории на брат Ателстан” на Пол Дохърти

До дни на българския книжен пазар ще се появи третата книга от поредицата на Пол Дохърти „Скръбните истории на брат Астелан“ – „Смърт в манастира“. Изданието отново е на „Еднорог“. В тази част невероятната двойка – монахът брат Ателстан и коронерът сър Джон Кранстън, любимци на хиляди читатели по света, отново се впускат в разгадаване на невъзможното.

Сър Джон Кранстън, коронер на Лондон, е поканен на пищно празненство в двореца на Джон Гонт, всевластния регент, чичо на невръстния крал Ричард ІІ.  По време на пира сър Джон неблагоразумно сключва облог с херцога на Кремона, благородния синьор Джан Галеацо, който го предизвиква публично да разкрие стара мистерия в непосилния срок от две седмици. Няколко мъже са били намерени мъртви в Алената стая, в едно от именията на Галеацо. Никакви следи от насилие не са открити по тях, но лицата на всички са застинали в маска на смъртен ужас.

Ще разгадаят ли верните съратници тайната на Алената стая? Дали зловещата находка  в църквата на брат Ателстан няма да доведе до неочаквани размирици? Кой е злодеят, който сее смърт в манастира?

Пол Дохърти дори в момента продължава да изпълнява гражданската си професия – училищен директор. Това  не пречи на изключителната му продуктивност. Той остава един от най-популярните автори на историческия криминален роман. Възпитаник на Оксфорд, където защитава докторат върху епохата на крал Едуард II Дохърти е написал повече от 100 романа, които изкушават всеки любител на добрата мистерия и Средновековието. Неговите увлекателни поредици криминални романи, пропити с атмосферата на отминали времена, са изключително популярни, обичани и търсени от любителите на исторически мистерии.

Пол Дохърти е офицер на Ордена на Британската империя – рицарски орден, учреден от крал Джордж V на 4 юни 1917 г.