Начало / България / Бестселърът на „Ню Йорк Таймс“ „Влакът на сираците“ излезе и на български

Бестселърът на „Ню Йорк Таймс“ „Влакът на сираците“ излезе и на български

Една от най-обсъжданите и продаваните в САЩ книги за последните две години – „Влакът на сираците“ от Кристна Бейкър Клайн, вече е и на българския книжен пазар благодарение на „Хермес“. Книгата се появи внезапно в класацията на „Ню Йо Йорк Таймс“ с излизането си през 2013 г. и от тогава неизменно присъства в списъците.

Името Кристина Бейкър Клайн се появява на книжния пазар преди години, когато тя написва 4 романа, които не привлекли особено вниманието на читателите. След това тя се приближава до писателския гении… като детегледачка на синовете на Стивън Кинг в Бангор, Мейн. Мечтата й обаче е да напише бестселър, като тя се подклажда и от родителите й – баща професор по история и майка – по литература. През 2009 г. пише „Bird in Hand“, която продава само 10 000 бройки.

Ударът си прави 4 години по-късно с „Влакът на сираците“, който само за няколко седмици се продава в над  55 000 екземпляра. Днес вече са продадени над 1,1 млн. копия от книгата по цял свят и вече 43 седмици подред е в Топ 50 на класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“.

Книгата разказва за връзката между проблемното момиче Моли и възрастната вдовица Вивиан. Оказва се, че двете жени имат сходна съдба и много обща история, въпреки че ги разделя повече от половин век.

„Влакът на сираците“ тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!