Начало / България / Бестселърът на „Ню Йорк Таймс“ „Влакът на сираците“ излезе и на български

Бестселърът на „Ню Йорк Таймс“ „Влакът на сираците“ излезе и на български

Една от най-обсъжданите и продаваните в САЩ книги за последните две години – „Влакът на сираците“ от Кристна Бейкър Клайн, вече е и на българския книжен пазар благодарение на „Хермес“. Книгата се появи внезапно в класацията на „Ню Йо Йорк Таймс“ с излизането си през 2013 г. и от тогава неизменно присъства в списъците.

Името Кристина Бейкър Клайн се появява на книжния пазар преди години, когато тя написва 4 романа, които не привлекли особено вниманието на читателите. След това тя се приближава до писателския гении… като детегледачка на синовете на Стивън Кинг в Бангор, Мейн. Мечтата й обаче е да напише бестселър, като тя се подклажда и от родителите й – баща професор по история и майка – по литература. През 2009 г. пише „Bird in Hand“, която продава само 10 000 бройки.

Ударът си прави 4 години по-късно с „Влакът на сираците“, който само за няколко седмици се продава в над  55 000 екземпляра. Днес вече са продадени над 1,1 млн. копия от книгата по цял свят и вече 43 седмици подред е в Топ 50 на класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“.

Книгата разказва за връзката между проблемното момиче Моли и възрастната вдовица Вивиан. Оказва се, че двете жени имат сходна съдба и много обща история, въпреки че ги разделя повече от половин век.

„Влакът на сираците“ тук