Начало / Свят / Само 38% от британците четат на бебетата си всеки ден

Само 38% от британците четат на бебетата си всеки ден

Само 38% от британците четат на бебетата си всеки ден, съобщи booktrust.org.uk. Това сочат резултатите от проучване на „Ipsos MORI“ – втората най-голяма компания за пазарни проучвания в Обединеното кралство. В същото време 37% от родителите признават, че не никога не четат на децата си под 1-годишна възраст.

С напредването на възрастта цифрите прогресират – 57% от родителите твърдят, че четат на своите деца всеки ден след като те са навършили 1 година. Експерти от благотворителната организация за насърчаване на четенето „Booktrust“ съветват родителите да не се калебаят да четат на бебетата си от най-ранна възраст. Това ще помогне за по-доброто разбиране на езика в бъдеще.

„Никога не е прекалено рано да се насладите на книга с детето си. Дори с най-малките бебета, които, макар да са неспособни да разберат историята, ще се успокоят от гласа ви. Колкото по-рано едно дете има достъп до думи, толкова по-подготвено е то впоследствие само да чете. А и четенето заедно е забавно. Ако научите детето си още от първите дни, че четенето е нещо хубаво и забавно, то ще придобие читателски навици, които ще останат и за в бъдеще“, коментира Никол Уокър от „Booktrust“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Топ 101 - бг художествена литература_450x250

Топ 101 на „Хеликон“ за 2023-а – златен дубъл при българските за Георги Господинов

Обичани книги и премиерни заглавия са най-продаваните Триумфът на „Времеубежище“ беше очакван, като се има …