Начало / Свят / Само 38% от британците четат на бебетата си всеки ден

Само 38% от британците четат на бебетата си всеки ден

Само 38% от британците четат на бебетата си всеки ден, съобщи booktrust.org.uk. Това сочат резултатите от проучване на „Ipsos MORI“ – втората най-голяма компания за пазарни проучвания в Обединеното кралство. В същото време 37% от родителите признават, че не никога не четат на децата си под 1-годишна възраст.

С напредването на възрастта цифрите прогресират – 57% от родителите твърдят, че четат на своите деца всеки ден след като те са навършили 1 година. Експерти от благотворителната организация за насърчаване на четенето „Booktrust“ съветват родителите да не се калебаят да четат на бебетата си от най-ранна възраст. Това ще помогне за по-доброто разбиране на езика в бъдеще.

„Никога не е прекалено рано да се насладите на книга с детето си. Дори с най-малките бебета, които, макар да са неспособни да разберат историята, ще се успокоят от гласа ви. Колкото по-рано едно дете има достъп до думи, толкова по-подготвено е то впоследствие само да чете. А и четенето заедно е забавно. Ако научите детето си още от първите дни, че четенето е нещо хубаво и забавно, то ще придобие читателски навици, които ще останат и за в бъдеще“, коментира Никол Уокър от „Booktrust“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …