Начало / България / Експерименталната „Книга за Пътя“ на Бернар Вербер излиза на български

Експерименталната „Книга за Пътя“ на Бернар Вербер излиза на български

На 23 февруари на български книжен пазар ще излезе експерименталната „Книга за Пътя“ на големия френски писател, енциклопедист и провокатор Бернар Вербер. Книгата ще бъде представена официално на 26 февруари от 19 ч във Френския културен център в София.

„Не очаквай конвенционална премиера на „Книга за Пътя“. Ще си поговорим за литературата като откровение, за думите, които ни влияят, за идеите, които отключват дверите към самопознанието, личностното израстване и удовлетворение“, предупреждават от издателство „Колибри“.

„Книга за Пътя“ е своеобразна игра, едно вдъхновяващо „интерактивно“ есе за дългото пътуване, към което ни повежда всяка книга – пътуване към себе си и другите, към миналото, настоящето и бъдещето, и необикновен израз на вечния копнеж по безсмъртие.

Бернар Вербер е сред най-четените и популярни писатели във Франция. Творческият му свят обхваща както нетрадиционни фантастични трилъри и антиутопии, така и модерна експериментална литература. Прочутата му сага за мравките и трилогиите „Танатонавтите“ и „Цикълът на боговете“ са вълнуващи странствания в търсене на паралелно съществуващи цивилизации и изследване на безграничните възможности на човешкия ум.

Книги от Бернар Вербер тук