Начало / България / 31 март е крайният срок за участие в „Копнеж за растящо творчество“

31 март е крайният срок за участие в „Копнеж за растящо творчество“

Фондация „Човешката библиотека“ , клуб „Светлини сред сенките“ , Фентъзи ЛАРП център , електронно списание SciFi.bg , Клуб за екология, самосъзнание и фантастика „Вода“ и клуб „Екоравновесие“ канят всички автори на възраст от 6 до 27 години (включително) да участват в конкурса „Копнеж за растящо творчество“.

Той  е отворен към всеки, който пише на български език. Тази година темата е „Как спасяваме света“, където „свят“ и „спасяване“ се тълкуват съвсем свободно. Включени са и три рисунки на младия художник Християн Трифонов, победител в по-ранния „Копнеж за илюстрации“ на антологията „За спасяването на света“, които да вдъхновяват пишещите творци. Крайният срок за участие е 31 март 2015 г. Пълните условия на Копнежа са описани в сайта на Човешката библиотека.

Наградите ще бъдат обявени през втората половина на април. Част от тях са книги от Човешката библиотека (електронни и хартиени), публикация онлайн, участие в писателски работилници и включване в бъдещия сборник „Как спасяваме света“, който поема щафетата от антологията „За спасяването на света“, представяща над 40 български автори, търсили спасение през последния половин век.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

el

Български роман ще излезе в САЩ

Знае се победителят от конкурса на Фондация „Елизабет Костова” Изборът през 2022-а падна върху Русана …