Начало / България / Филм за Петя Дубарова ще бъде показан през април

Филм за Петя Дубарова ще бъде показан през април

Документален филм за Петя Дубарова (1962-1979) ще бъде показан през април, съобщи zonaburgas.bg. Лентата е със заглавие „А имах толкоз много да ви кажа” и е дело на Александър Томов – баща и син.

Филмът ще бъде показан на рождения ден на Петя Дубарова. Премиерата е част от поредицата събития, с които през тази година ще се отбележат и 20 години от обявяването на родния дом й за къща музей. Кулминацията на честванията ще бъде на 7 август, когато е било и самото откриване.

 „За документален филм, посветен на Петя, се говори от много време. Говорили сме много пъти с Александър Томов на тази тема, но сякаш моментът за заснемането му така и не назря. Още миналата година с мен се свърза не кой да е, а синът на Сашо Томов, който заяви категоричното си желание да направи филма. Той ще бъде по-различен от документалното кино, което сме свикнали да виждаме. В него ще има много поезия. Дано се хареса. Всеки, който се появява в този филм, говори с много любов за Петя”, споделя Елица Дубарова, сестрата на бургаската поетеса.

„Ето ме днес съвършено разлистена“ тук

Прочетете още

ЛЮСИ 11 стр. Корица

“Уговорено“ за наша сметка

Людмила ЕЛЕНКОВА, Радио Хеликон „Уговорено“ е смела публицистика, въпреки че подзаглавието „Тайните сделки, които променят …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *