Начало / България / Филм за Петя Дубарова ще бъде показан през април

Филм за Петя Дубарова ще бъде показан през април

Документален филм за Петя Дубарова (1962-1979) ще бъде показан през април, съобщи zonaburgas.bg. Лентата е със заглавие „А имах толкоз много да ви кажа” и е дело на Александър Томов – баща и син.

Филмът ще бъде показан на рождения ден на Петя Дубарова. Премиерата е част от поредицата събития, с които през тази година ще се отбележат и 20 години от обявяването на родния дом й за къща музей. Кулминацията на честванията ще бъде на 7 август, когато е било и самото откриване.

 „За документален филм, посветен на Петя, се говори от много време. Говорили сме много пъти с Александър Томов на тази тема, но сякаш моментът за заснемането му така и не назря. Още миналата година с мен се свърза не кой да е, а синът на Сашо Томов, който заяви категоричното си желание да направи филма. Той ще бъде по-различен от документалното кино, което сме свикнали да виждаме. В него ще има много поезия. Дано се хареса. Всеки, който се появява в този филм, говори с много любов за Петя”, споделя Елица Дубарова, сестрата на бургаската поетеса.

„Ето ме днес съвършено разлистена“ тук

Прочетете още

xxxIMG-0579-239x300-1-239x300.jpgMic_.esvmeQQ4iw-239x300.jpg,Mic_.nJirAyIALf-239x300.jpg.pagespeed.ic.UQsbiIKojS

Хората станаха лоши – част първа

Николай ФЕНЕРСКИ Помните ли го онзи злодей Антоан Сигърх от „Няма място за старите кучета“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *