Начало / България / Истерията Емил Конрад завладя „Хеликон-България“

Истерията Емил Конрад завладя „Хеликон-България“

Стотици тийнейджъри „обсадиха” столичната книжарница „Хеликон-България“, за да се срещнат лично и да се снимат с идола си – влогъра Емил Конрад. Днес,  7 февруари, той представи дебютната си книга „Нещата, на които не ни учат в училище“.

Опашката от тийнейджъри, желаещи да имат книгата, се изви на над 200 метра в снежна София. Крещящи „Емо, обичам те!“, момичета и момчета, правещи видео материали за собствените си влогове, търпеливо изчакваха с часове срещата с идола си. Заедно с Конрад на огромен интерес се радваше и „колегата“ му от клиповете в Youtube и Vbox7, известен като Цуро.

„Благодаря ти, ти ме изкара от депресията“, призна нагласена тийнейджърка. Най-запалените почитатели на Конрад – 13-годишните Танер и Влади, споделиха, че вече са започнали своята кариера в киберпространството именно под влияние на 25-годишния влогър. „Вече снимаме много, даже докато идвахме насам, качихме 4-5 видеоматериалчета. Правим и игри. Имаме си специална програма на компютрите. Наистина, ние сме най-големите му фенове“, казаха малчуганите. Близо 4 часа преди началото на срещата с феновете в книжарницата дойде Александър. „Следя всичко, което публикува. Дойдох сам, за да се срещна с него“, каза тийнейджърът. Негови връстнички трепереха след срещата с влогърите.

Опашката предизвика радостни усмивки у по-възрастните минувачи, щастливи, че младите хора са способни да прекарат часове на студа, само за да си купят книга.

Сензацията от дигиталния свят се радва на такава популярност сред тийнейджърите, която граничи по размер единствено с „Потърманията“ от времената, когато на пазара се появи поредицата на британската писателка Джоан Роулинг. Емил Конрад вече е събрал над 7000 хиляди почитатели във „Фейсбук“, а основната причина, поради която подрастващите го харесват, е, че той ги учи на позитивни неща и отправя към тях посланието да бъдат себе си. „Неговите клипове са забавни, а най-важното, което ще запомня от тях е, че не трябва да се срамувам да казвам какво мисля. Той ме научи да бъда себе си“, обясни 16-годишно момиче, което чакаше за автограф и снимка от Емил.

„Дойдох тук, защото харесвам Емил. Той е популярен, умен и забавен. Очаквам да прочета най-вече негови забавни случки от живота“, каза 14-годишният Иван, според когото училището пропуска да научи децата на полезните и практични неща, които ще им послужат в реалния живот. 15-годишната Симона пък споделя, че все още не е прочела книгата, но харесва това, което Емил прави. „Следя блоговете му, а най-важното, на което се научих от него, е да не се притеснявам да показвам своята същност“, обясни тя.

Най-малкият фен на Конрад бе 9-годишната Дияна , а най-възрастният е на 75 години, който обяви, че е запален от сина си и внука си.

Лъжата, страхът, щастието и очакванията – това са само част от темите в книгата на Конрад. Той споделя лични размишления и преживявания в типичния си шеговит и прям стил. Броят на историите кореспондира на 12-те класа в училище и всяка от тях засяга тема, близка не само до тийнейджърите. 13-та глава принадлежи на читателите – всеки сам може да допише книгата и да изпрати своя текст. Но не само това прави книгата уникална. Четири от илюстрациите в нея съдържат QR кодове, които при зареждане отвеждат до четири клипа, създадени специално за книгата.

Текст и снимки: Елена Бойчинова

Свързани заглавия

„Нещата, на които не ни учат в училище“ от Емил Конрад (анотация и откъс)

Емил Конрад: „Нещата, на които не ни учат в училище“ всъщност нямат нищо общо с училището

Емил Конрад промени часовете за среща с феновете си

Популярният влогър Емил Конрад ще представи книгата си с национално турне в „Хеликон“

„Нещата, на които не ни учат в училище“ тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …