На фокус
Начало / Свят / „Полулош“ от Сали Грийн е номинирана за наградата „Бранфорд Боус“

„Полулош“ от Сали Грийн е номинирана за наградата „Бранфорд Боус“

Излязлата и на български език миналата година книга „Полулош“ на Сали Грийн попадна в разширения списък с номинации за наградата „Бранфорд Боус“. Призът се връчва ежегодно от 2000 г. насам за най-впечатляващ дебют в литературата за тийнейджъри. Журито, което включва писатели, издатели и книжари и е с председател Джулия Екълшеър от в. „Гардиън“ , определи 18-те най-заслужаващи внимание книги за тийнейджъри за миналата година. Петте книги финалисти ще бъдат обявени на 4 май, а победителят – през юли на специална церемония в Лондон.

„Полулош“ бе един от най-обещаващите дебюти на миналата година и бе издаден у нас от „Колибри“. Очаква се през 2015 г. да излезе и втората част от планираната трилогия.

„Бранфорд Боус“ е една от най-популярните награди на Острова и се връчва за дебют с книга за деца над 7 и до 19-годишна възраст. Тя носи имената на починалите от рак през 1999 г. детски издателки Уенди Боус и Хенриета Бранфорд от „Уолкър Букс“. Двете били инициаторки на специална надпревара за млади писатели. Идеята за приза е на колежките им Джулиа Екълшеър и Ан Марли. Победителят получава чек за 1000 лири, които осигурява една от най-добре продаваните детски авторки в страната – Жаклин Уилсън.

„Полулош“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Февруари_1140x403-2

Акцентите на февруари – здраве, мода, екшън и игра!

Четирите книги на месец февруари обещават здравословно всекидневие, разходка по подиумите на висшата мода и коридорите на …