Начало / Свят / Иън Ранкин работи върху нов роман за Джон Ребус

Иън Ранкин работи върху нов роман за Джон Ребус

Ирландският криминален писател Иън Ранкин работи върху нов роман за култовия си персонаж Джон Ребус, съобщи thebookseller.com. Авторът информира почитателите си в социалната мрежа „Тиутър“, където заяви, че в момента е концентриран върху сюжета в следващото издание за популярния инспектор.

„В момента съм концентриран изцяло върху сюжета на новата ми книга. Той е толкова заплетен, че трябва да съм фокусиран, за да не ми избяга идеята. Персонажите и самата атмосфера на книгата ще бъдат изгладени по-късно. Планът ми е първо да завърша сюжета, а след това всичко останало“, написа Ранкин.

Действието ще се развива в Единбург. Досега героят, поставил Ранкин на литературната карта, е бил главно действащо лице в 19 романа. Издателството „Orion“ отказва да разкрие каквито и да е детайли. Попитан кога се очаква книгата му да излезе, Ранкин отговори „ноември?“.

Ранкин си взе почивка от писането през последната година, за да пътува. Той каза на литературния фестивал в шотландската столица, че не иска „да умре прегърбен върху бюрото си“. Писателят бил стреснат от смъртта на неговите приятели автора Иън Банкс  и директора на „Scottish Arts Council“ Гавин Уолъс, които починаха съответно на 59 и 53 години. Иън Ранкин е на 54.

Свързани заглавия
Иън Ранкин: Един писател трябва да е постоянен, устойчив на критики и да има малко късмет

Книги от Иън Ранкин тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bob-dylan

Издателство връща пари заради фалшиви автографи

Читателите откриха сами измамата Боб Дилън се оказа ябълката на раздора в скандал, избухнал покрай …