Начало / Свят / Обявени са финалистите за наградата „Сами Рор“ за еврейска литература

Обявени са финалистите за наградата „Сами Рор“ за еврейска литература

Станаха ясни финалистите за наградата „Сами Рор“ за еврейска литература, съобщи adweek.com. Те бяха обявени от „Jewish Book Council“. Победителят ще бъде обявен на церемония през пролетта. Той ще прибави към сметката си 100 000 долара. Неговият подгласник ще получи 25 000 долара.

Наградата се дава всяка година, като се редуват художествени и нехудожествени издания. Тази година са номинирани романи и сборници с разкази. Това са „Panic in a Suitcase“ от Йелена Актьорская, „ The UnAmericans: Stories“ от Моли Антопол, „The Lion Seeker: A Novel “ от Кенет Бонерт, „A Replacement Life: A Novel“ от Борис Фишман и „The Best Place on Earth: Stories“ от Айелет Тсабари.

Призът „Sami Rohr Prize for Jewish Literature“ е учреден през 2006 г. от наследниците на еврейския филантроп Сами Рор. Той се връчва за книги, които са хроника на живота на евреите днес и през годините. Отличието има за цел да промотира писането по еврейските въпроси. Редуват се художествени и нехудожествени издания. Наградата се администрира от организацията „Jewish Book Council“, основана 1944 г., която „насърчва четенето, писането и публикуването на книги с еврейско съдържание в Северна Америка“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Идеята, че като си отидеш, ще си напълно сам, дава по-важен смисъл на настоящето

„Екстазис“ е новата книга на Радослав Бимбалов, която разказва за прераждането на един човек в името …