Начало / България / „Wildalone” на Краси Зуркова ще излезе на български през пролетта

„Wildalone” на Краси Зуркова ще излезе на български през пролетта

„Eгмонт” ще издаде на български дебютния роман на Краси Зуркова  „Wildalone”. Книгата се появи на книжния пазар в САЩ в началото на тази година с логото на  „HarperCollins – William Morrow”. В България „Wildalone“ ще излезе през пролетта.

Български фолклор, старогръцки митове, магия, романтика и мистерия се преплитат в разказа за 18-годишната българка Теодора Славин, първокурсничка в престижния американски университет Принстън. Зуркова умело съчетава съвременни с фантастични елементи, за да създаде една наистина въздействаща и пленителна история. Книгата вече е оценена високо от редица авторитетни издания, сред които „Publishers Weekly”, „Kirkus Reviews” и „Library Journal”.

Родена и израснала България, Краси Зуркова заминава за САЩ, за да учи в Принстън, подобно на героинята си от „Wildalone”. Завършва история на изкуствата, а по-късно и право в Харвард. Работи като адвокат в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис, където в момента живее. Адвокатската й практика не й пречи да следва творческото си вдъхновение. Нейни поеми са публикувани в множество литературни списания, а есето й „Колекциониране на книги в отсъствието на книги”, което разказва за съставянето на лична библиотека под комунистическа цензура, печели първа награда в конкурса за есета на Принстън и Харвард.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …