На фокус
Начало / Свят / Дневникът на затворник от „Гуантанамо Бей“ излезе на книжния пазар

Дневникът на затворник от „Гуантанамо Бей“ излезе на книжния пазар

Дневникът на задържания в американския лагер за политически затворници „Гунтанамо Бей“, Мохамеду Улд Слахи, излезе на книжния пазар, съобщи thebookseller.com. Творбата, озаглавена „Guantanamo Diary“, беше публикувана едновременно в 16 страни, включително САЩ и Обединеното кралство. Издателство е „Canongate“.

Дневникът на Слахи ще бъде публикуван и на части в печатните броеве на британския вестник „Гардиън“. Издателите на книгата стартираха и сайт, посветен на нея – GuantanamoDiary.com. На уебстраницата ще бъдат качени интервюта с Нанси Холандър, адвокат на Слахи. Тя ще опише своята 7-годишна борба за това дневника на нейния клиент да стане достъпен за широката общественост. Ще бъдат включени още интервюта с Лари Симс, редактор на книгата, и брата на Слахи, Яхдих.

Откъси от книгата са записани в аудио формат от известни личности като турската писателка Елиф Шафак и английския актьор Колин Фърт.

Мавританецът Слахи е роден през 1970 г. Той е в лагера за политически затворници в Куба от 2002 г. Макар никога да не е обвинен в нищо от САЩ, той все още е задържан там, въпреки че федерален съдия да разпорежда неговото освобождаване. Слахи научава английски за 3 години от надзирателите. По това време започва да документира спомени от живота си и да описва преживяното в затвора. През годините е жертва на най-различни форми на насилие, включително изолация, побой, сексуални унижения, смъртни заплахи и инсценирано отвличане.

Свързани заглавия
Дневникът на затворник в „Гуантанамо Бей“ ще бъде публикуван в началото на 2015 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …